Lønstatistikregisteret

Tabeloversigt ?
KOM
STAT
PRI
Tabel

STAT


Beskrivelse ?

Basisdatasæt for Lønstatistik for Staten, 2001

Størrelse (Antal rækker) ?

Ukendt

Indhold (Kolonner/variable) ?

Navn Indhold
CPRNR Definition: Lønmodtagerens 10-cifrede personnummer
ANSFORH Løbenummer der identificerer den enkelte persons ansættelsesforhold, idet en person i løbet af året kan have haft mange ansættelsesforhold, der er indberettet. Løbenummeret indeholder ingen information om kronilogien i ansættelesforholdene
SEX Definition: mænd og kvinder 1=mænd 2=kvinder
ALDER Definition: En ansats alder
OFFNTGRP Definition: Variablen angiver hvilken grupppe medarbejdere der specifikt er tale om. Variablen er dannet ud fra (Disco), (jobsta) og (alder) der specifikt er tale om.
KOMARB Definition: kommunekode for arbejdsstedets placering.
BRAARB Definition: Branchekodning af virksomheder efter DB93 version 2
AFLFORM Definition: Aflønningsform angiver om lønmodtageren er tid- eller fastlønnet. Bemærkninger: 0 fast lønnede 1 tidlønnede
FUNK Definition: DISCO-løn er en 6-cifret arbejdsfunktionskode, som er en særlig specificeret udbygning af DISCO på 4 cifre, som igen er den danske version af den internationale ISCO (International Standard Classification of Occupation). Kan findes på DS's hjemmeside på nettet. Der er sket en opdatering i 2004 af koder, kan ligeledes også findes på nettet. Der er ikke oprettet nogen ny variabelklasse i TImes. Bemærkninger: I 1996 og 1997 findes discokoden kun på 1 cifre. 0 Militært arbejde 1 Ledelsesarbejde på højt niveau 2 Højt kvalifikationsniveau 3 Mellemhøjt kvalifikaitions niveau 4 Kontorarbejde 5 Salgs- og servicearbejde 6 Arbejde i landbrug, gartneri mv. 7 Håndværkspræget arbejde 8 Proces- og maskinoperatørarbejde 9 Andet arbejde Der vil i alle årene findes ansatte, der kun har det første cifre, eller 2 cifre, 3 cifre, 4 cifre.
HFFSP Definition: Lønmodtagerens højeste fuldførte uddannelse. Bemærkninger: I år 1996 findes oplysningen kun på 1 cifre. i år 1997 og 1998 er lysninger efter en gammel fordeling. Fra 1999 er uddannelsesregisteret omlagt igen.
TAAR Definition: Tællingsår
SEKTOR Definition: Angiver om udtrækket dækker private, staten eller kommuner 1=privaten 2=staten 3=kommunale
GW Definition: Gennemsnitslig fortjeneste pr time formel:gw= gt + pension + gene + ferie_sh + W_abs + uregelm
GENE Definition: Genetillægsbetaling i kr pr time gene=(otill+gentilag)/h
W_ABS Definition: Fraværsbetaling i kr pr time w_abs=loen_abs/h
FERIE_SH Definition: Ferie-, søgne- og helligdags betaling i kr pr time
PERSGODE Definition: Personalegoder i kr pr time persgode=persgod/h
PENSION_ Definition: Pensionsbidrag i kr. pr time Pension=(pensaar+tjmpens+(brutindk*0.01))/h
NW Definition: Smalfortjeneste excl.pension i kr pr time nw=NWP-pension
MFTJ Definition: Månesfortjenesten er beregnet på basis af smalfortjenesten tillagt pension, personalegoder og den særlige feriegodtgørelse, alle omregnet til månedsbasis. Variablen opgøres normalt kun for lønmodtagere med en fast løn (aflform=0). Variablen er til formålet også udarbejdet for tidlønnede (aflform=1). Grunden til at variablen normalt kun findes for fastlønnede er, at antallet af normaltimer på månedsbasis for tidlønnede er et meget diffust begreb, som ikke er muligt at sammenligne med fastlønnede. Det giver ikke mening at tale om en 'normal måned' for en tidlønnet. Variablen er defineret i kroner pr. måned. mftj=(nw*'månedlig arbejdstid')+mpens+mpers+(særlig feriegodtgørelse) mpens=den månedlige pension mpers=de månedelige personalegoder Særlig feriegodtgørelse er ikke en tilgængelig variabel. Den udgør som hovedregel 1,5% af den ferieberettigende løn.
TIMPRAE Definition: Præsterede timer er hovedtidsbegrebet i lønstatistikken. Når det er præsterede timer og ikke eksempelvis aftalte timer eller betalte timer der er hovedbegreb, skyldes det primært, at det åbner op for muligheden for at sammenligne fast- og tidlønnede (se tmetode). Med præsterede timer menes den tid lønmodtageren rent faktisk har været på arbejde. Fraværstimer i forbindelse med sygdom, ferie eller andet er dermed trukket fra. timprae defineres som: timprae=timnorm-timfra-timsh-timferie+timover
OPRANDEL Definition: oprandel=1 for de offentlig område, da der er tale om et total udtræk. Bemærkninger: anvendes ikke.