Søgning » Zoonoseregistret
Serie 3563812
Generelt LandbrugsRegister/Det Centrale Husdyrbrugsregister

Fra samme serie

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(2001 - 2022)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(2001 - 2017)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(2001 - 2012)

Zoonoseregistret

(2007 - 2012)

GLR/CHR - Zoonoseregistret

(2001 - 2007)

GLR/CHR - Generelt LandbrugsRegister / Centralt HusdyrbrugsRegister

(2001 - 2007)

GLR/CHR og Zoonose-registret

(1992 - 2001)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(1993 - 1999)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(1993 - 1998)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(1993 - 1997)

Generelt LandbrugsRegister/Centralt HusdyrbrugsRegister

(1993 - 1996)
Bemærkning

Systemet består af et integreret forvaltnings- og kontrolsystem i Fødevareministeriets regi til brug for tilskudsadministration og kontrol på landbrugsområdet. Systemet indeholder data om husdyr, besætninger samt brugere og ejere heraf, samt afrapportering af dyr, ændringer i dyreantal og behandling af dyr og gødningsstoffer. Hertil kommer diverse kontrolforanstaltninger af ovenstående af myndigheder og dyrlæger, samt håndtering af hektarstøtte og omsætningsdokumenter.

Aflevering 19117
Register

Zoonoseregistret (2007-2012)


Skabt af ?
Formål ?

Zoonoseregisteret (ZOOR) er et delregister af CHR-registeret (Centrale Husdyrbrugs Register). Det betyder, at ZOOR henter sine oplysninger om besætninger fra CHR; men indtastninger i ZOOR overføres ikke til CHR. Registeret er oprettet i 1995 til brug i forbindelse med salmonella handlingsplanen for svin, og er centralt i handlingsplanen, da salmonella data fra besætninger omfattet af handlingsplanen og kødsaftprøver samles her. Disse data danner grundlag for tildeling af salmonellaniveauer, administration af handlingsplanens elementer samt forskning i salmonellaforekomsten i den danske svineproduktion. Grundstenen i ZOOR er kødsaftprøverne. Disse udtages i slagtesvinebesætninger, der leverer over 200 svin årligt til slagtning. Antallet af kødsaftprøver der udtages fra besætningerne, bestemmes af antallet af svin der slagtes årligt. På baggrund af kødsaftresultaterne tildeles besætningerne salmonella-niveauer og dertil hørende forpligtelser

Indhold ?

Besætning/ejendom, slagteri, salmonellatype og -niveau. Se bekendtgørelse nr. 1722 af 22/12-2010.

Dokumentation ?
  • Statens Arkivers afleveringsbestemmelse
  • Produktdokumentation
  • Manual til Zoonoseregistret
  • Bekendtgørelse nr. 1722 af 22. december 2010 om salmonella i svin
  • ER-diagram over driftsversionen
  • ER-diagram over arkiveringsversionen
  • Rigsarkivets dispensation til arkiveringsversionen
Emneord ?
Dækker perioden ?

Fra 01-01-2007 til 17-03-2012.

ID-oplysninger i data ?
  • Ingen