Søgning » Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser.
Bemærkning

Adgangsbetingelser: Ingen adgangsrestriktioner overhovedet

Aflevering 20522
Forskningsdata

Mad, drikke og tobak i det 19. århundrede. Forbrugsmønstre, kultur og diskurser. (2004-2008)

Alias: Food, beverages and tobacco in the 19th century. Consumption Patterns, culture and discourses.

Formål ?

Formålet med undersøgelsen har været at udvide indsigten i datidens omgang med mad, drikke og tobak, for derigennem at yde et bidrag til en øget interesse for og arbejde med ernæringshistoriske emner i Danmark.

Indhold ?

Dette studie handler om mad, drikke og tobak i Danmark i årene fra 1880-1835. Såvel forbrugsmønstre, madkultur, som datidens syn på mad. Mad hører til de store grundbetingelser i livet. Samtidig er maden og madindtagelsen gennemsyret af kulturelle symboler. Hovedvægten i dette studie ligger på den daglige mad, drikke og tobak hos bønder, arbejdere og middelklasse men også festmaden, hvor serveringen var ud over det sædvanlige og markeringen af social status stærk.

Tabeller ?

Der er ingen tilgængelig information om tabeller.
Du kan søge om adgang til tabeloplysninger ved at klikke på 'Søg om adgang'.

Dokumentation ?
  • Kontekstdokumentationsnotat
Dækker perioden ?

Fra 15-03-2004 til 19-09-2008.

ID-oplysninger i data ?
  • Ingen
Andre oplysninger ?
  • Indeholder digitale dokumenter