Søgning » Dødsårsagsregisteret » DAR_T_DODSAARSAG_2
Tabel

DAR_T_DODSAARSAG_2


Beskrivelse ?

Én række indeholder unikke oplysninger om et dødsfald. Der kan ikke være oplysninger om samme dødsfald i flere rækker.

Størrelse (Antal rækker) ?

421269

Indhold (Kolonner/variable) ?

Navn Indhold
UISKEMAID skema-id (link til rådata)
K_CPR Afdødes CPR-nummer
C_BOPKOM Variablen angiver afdødes bopælskommune
C_REGION Variablen angiver den afdødes bopælsregion.
C_LISTE14 Den tilgrundliggende dødsårsag angivet i en af i alt 14 diagnosegrupper.
C_LISTE49 Den tilgrundliggende dødsårsag angivet i en af i alt 49 diagnosegrupper. De 49 diagnosegrupper kaldes også ”DK-listen”.
C_LISTEA Den tilgrundliggende dødsårsag placeret ind i A- og B-listen. A- og B-listen er opbygget af hhv. 24 overkategorier og 108 underkategorier. Kategorierne er beskrevet nedenfor. C-listeA indeholder overkategorierne (A-grupperne). For underkategorierne, se c_listeB.
C_LISTEB Den tilgrundliggende dødsårsag placeret ind i A- og B-listen. A- og B-listen er opbygget af hhv. 24 overkategorier og 108 underkategorier. Kategorierne er beskrevet nedenfor. c_listeB indeholder underkategorierne (B-grupperne). For overkategorierne, se c_listeA.
D_DODSDATO Angiver dødsdatoen for afdøde. Dødstidspunktet er det tidspunkt, hvor dødens indtræden er konstateret enten efter hjertedødskriteriet eller hjernedødskriteriet. Såfremt kriteriet er hjernedød, angives det tidspunkt, hvor lægerne efter gennemførelsen af de foreskrevne undersøgelser har konstateret hjernedødens indtræden, jf. cirkulære nr. 118 af 25. juni om dødens konstatering ved uopretteligt ophør af al hjernefunktion. Feltet er tomt, hvis afdøde er fundet død. Se også d_findedato og d_statdato.
D_FINDEDATO Angiver findetidspunktet for afdøde og udfyldes når afdøde er fundet død. Feltet er tomt, hvis dødsdato er kendt. Se også d_dodsdato og d_statdato.
D_STATDATO Angiver døds- eller findedato. Benyttes som regel ved opgørelser over tid.
C_DODSMAADE Angiver dødsmåden. Der skelnes mellem naturlig og ikke-naturlig død. Ved ikke-naturlig død specificeres det, om der er tale om ulykke, voldshandling eller selvmord. Ved naturlig død forstås død som følge af sygdom eller alderdom. Ved ikke-naturlig død forstås død som følge af ydre påvirkning. Kan dødsmåden ikke fastslås med sikkerhed, angives denne som uoplyst. Ved ikke-naturlig død skal dødsfaldet altid indberettes til politiet m.h.p. evt. retslægeligt ligsyn. Det gælder også dødsfald, som indtræder længe efter et ulykkestilfælde, som f.eks. et fald, og hvor den umiddelbare dødsårsag er lungebetændelse.
C_DODSSTED Angiver dødssted for afdøde i overordnede kategorier. Sygehus eller hospice, bopælsadressen, kendt adresse eller sted uden kendt adresse. Dødsstedet er det sted, hvor døden er indtrådt. Var afdøde indbragt livløs til sygehus, men forsøgt genoplivet, er dødsstedet sygehuset, hvor genoplivningsforsøget fandt sted. Indtraf døden under transport til sygehus, er sygehuset ligeledes dødsstedet. For dødssted uden for sygehus præciseres det, hvorvidt der er tale om plejehjem, eget hjem eller andet. For dødssted på afdødes bopæl angives blot præcisering eget hjem eller plejehjem. Er afdøde fundet død angives findested (se variablen c_findested).
C_PRAECIS_DODSSTED Hvis afdøde er død på bopælsadressen, angiver denne variabel om det skete i eget hjem eller på plejehjem. Variablen indeholder altså information, hvis værdien er ”1” i variablen c_dodssted.
C_FINDESTED Hvis afdøde er fundet død, angiver variablen findested for afdøde i overordnede kategorier: Sygehus eller hospice, bopælsadressen, kendt adresse eller sted uden kendt adresse. Se også variablen c_dodssted.
C_PRAECIS_FINDESTED Hvis afdøde er fundet på bopælsadressen, angiver denne variabel om det skete i eget hjem eller på plejehjem. Variablen indeholder altså information, hvis værdien er ”1” i variablen c_findested.
C_HAENDELSESSTED Angiver i overordnede kategorier hændelsessted for dødsfaldet, hvis dødsårsagen er ikke-naturlig.
C_OBDUKTION Angiver om der har fundet en obduktion sted og i givet fald hvilken type. Hvis der er foretaget obduktion, skal resultaterne medinddrages ved angivelse af dødsårsagerne. På dødsattesten skal de væsentligste obduktionsfund beskrives i fritekst. Denne er dog ikke overført til registeret.
C_OPERATION Angiver om afdøde er blevet opereret i sygdomsforløbet forud for dødsfaldet
C_LAEGEFUNKTION Den læge, der afholder ligsyn skal oplyse, hvorvidt vedkommende er afdødes egen læge, vagtlæge, sygehuslæge, hospicelæge eller embedslæge.
V_ALDER Angiver alderen på afdøde i hele år på dennes døds- eller findedato.
C_SEX Angiver afdødes køn.
C_DODTILGRUNDL_ACME Koden angiver den tilgrundliggende dødsårsag for dødsfaldet og er den centrale variabel i dødsårsagsregisteret. Den tilgrundliggende dødsårsag er den sygdom eller skade, der starter en sekvens af sygdomme eller begivenheder, der direkte fører til den umiddelbare dødsårsag. De dødsårsager, som fremgår af variablene c_dod_1 – c_dod_4 skal (hvis de er forskellige fra c_dodtilgrundl_acme) betragtes som supplerende dødsårsager i forløbet fra den tilgrundliggende dødsårsag til døden. Det er indholdet af c_dodtilgrundl_acme, som ligger til grund for de generelle dødsårsagsstatistikker. Variablen svarer til variablen c_dod1 i datasættet t_dodsaarsag_1 (1970-2001).
C_DOD_1A Koden angiver den medvirkende dødsårsag for dødsfaldet, dvs. den sygdom, der var med til at føre til den umiddelbare dødsårsag.
C_DOD_1B Koden angiver den medvirkende dødsårsag for dødsfaldet, dvs. den sygdom, der var med til at føre til den umiddelbare dødsårsag.
C_DOD_1C Koden angiver den medvirkende dødsårsag for dødsfaldet, dvs. den sygdom, der var med til at føre til den umiddelbare dødsårsag.
C_DOD_1D Den tilgrundliggende dødsårsag er den sygdom eller skade, der starter en sekvens af sygdomme eller begivenheder, der direkte fører til den umiddelbare dødsårsag – eller de omstændigheder omkring en ulykke eller vold, som forårsagede den dødelige skade.
C_DOD_21 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_22 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_23 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_24 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_25 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_26 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_27 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DOD_28 Koden angiver en medvirkende dødsårsag for dødsfaldet. Dette kan være sygelige tilstande, som har forringet personens modstandskraft og indirekte fremskyndet sygdomsforløbet, eller misbrug eller skader, der kan have bidraget til dødsfaldet, uden direkte at indgå i det hovedforløb, der førte til døden.
C_DODKOM Kommunekode, dødssted (nye kommunekoder)
C_DODREGION Regionskode, dødssted