IND_ID |
Primærnøgle, Beskrivelse:Fortløbende numerisk nøgle. |
JOURNR |
Langt navn:Politiets sagsnummer (Journalnummer), Beskrivelse:Journalnummeret er politiets entydige sagsnummer og identificerer den enkelte sag.
Journalnummeret oprettes ved sagens registrering og følger sagen gennem anmeldelse, sigtelse, afgørelse og evt. indsættelse.
Der kan kun forekomme én anmeldelse med samme journalnummer. Der findes i alt 605 dubletter på journalnummer for perioden 1990-2017, hvilket må betragtes som fejl.
Der kan forekomme flere ofre med samme journalnummer, men kun én registrering med samme journalnummer og personnummer. I årene 2006-2009 forekommer der årligt mellem 42 og 54 dubletter på kombinationen journalnummer og personnummer blandt offerregistreringer med validt personnummer. Disse må betragtes som fejlregistreringer.
Der kan forekomme flere sigtelser med samme journalnummer, men kun én sigtelse med samme journalnummer og personnummer indenfor samme år. Der findes dog 197 dubletter på kombinationen af journalnummer og personnummer indenfor samme år i perioden 1980-2006. Fra og med 2007 fjernes dubletter på journalnummer, personnummer ved indlæsning af data fra kriminalregistret, dvs. fra og med 2007 forekommer der ikke dubletter indenfor samme år.
Der kan forekomme flere konfererede sager med det samme journalnummer og også med det samme journalnummer og personnummer. Det skyldes, at en person kan have flere bisigtelser, der er afgjort under hovedsigtelsens journalnummer.
Den enkelte bisigtelse kan identificeres ved sit eget journalnummer (se KON_KONFJOUR (Politiets journalnummer)).
Der kan forekomme flere afgørelser med samme journalnummer. Det er tilfældet, hvis flere personer har fået en afgørelse i den samme sag.
I årene 1980-2006 forekommer der kun én afgørelse med samme journalnummer og personnummer (CPR) inden for året.
I årene fra og med 2007 kan der forekomme dubletter på journalnummer og personnummer inden for året. Det skyldes, at en afgørelse kan ankes og afgøres igen inden for samme år som den første afgørelse. I årene før 2006 blev kun den sidste afgørelse inden for året medtaget i registret. Fra og med 2007 er alle afgørelser medtaget. Èntydighed inden for året i årene fra og med 2007 opnås ved at selektere på AFG_STATUS (Skal recorden anvendes til tabellering eller ikke) = 1 (se TIMES4).
Der kan forekomme flere indsættelser med samme journalnummer og også med samme journalnummer og personnummer. Det skyldes, at alle hændelser, herunder flytninger mellem arresthuse/fængsler, under en anholdelse/varetægtsfængsling/afsoning registreres. Se nærmere vedr. éntydighed under beskrivelsen af statistikområdet indsættelser.
Det skal bemærkes, at en indsættelse kan være registreret under et andet JOURNR (Politiets journalnummer) end det, afgørelsen er truffet under. Det kan ske i tilfælde, hvor en ny gerning begås, før en afsoning for et allerede eksisterende forhold er påbegyndt, eller hvor en person har ventet på afsoning af flere domme. I sådanne situationer vil oplysninger om løsladelsesdato mv. være registreret under den yngste doms journalnummer. Se nærmere under IND_FGSLKOD (Fængslingskode).
Der kan forekomme flere sigtelser af mindreårige med samme journalnummer, men kun én sigtelse med samme journalnummer og personnummer indenfor samme år., Detaljeret beskrivelse:Journalnummer, der identificerer den enkelte sag, og som består af politikredskode/myndighedskode, gerningskode, journal-
løbenummer og årstal.
Journalnummeret består af 16 karakterer, der er sammensat på denne måde:
1. - 4. ciffer: Politikreds, jf. AFG_AFGRETKO (Afgørelsens rets- eller politikreds)
5. - 9. ciffer: Gerningskode, jf. AFG_AFGERKOD (Gerning eller lovovertrædelse til grund for afgørelsen)
10. - 14. ciffer Løbenummer inden for kombinationen Politikreds, gerningskode
15. - 16. ciffer Året for sagens oprettelse
Hvis første karakter i gerningskode = X og anden karakter i gerningskode = Z angiver det, at der er tale om en straffelovssag fra tiden før 1. april 1978.
Hvis første karakter i gerningskode = X og anden karakter i gerningskode ikke = Z angiver det, at der er tale om en særlovssag fra tiden før 1. april 1978.
Dvs. der er tale om sager fra før etablering af det centrale kriminalregister, der officielt startede d. 1. november 1978. På det tidspunkt var de nuværende gerningskoder indført og blev brugt til nye sigtelser og afgørelser.
I det daværende Rigsregistratur var oplysningerne indtil da registreret på hovedkort. I forbindelse med udstedelse af straffeattester til privat og offentlig brug blev disse oplysninger overført til kriminalregistret. Det var ikke muligt i forbindelse med denne konvertering at anvende de nye gerningskoder. Derfor blev sager omhandlende straffeloven journaliseret med XZ og øvrige sager med X. I begge situationer var der mulighed for at anføre tre eller fire karakterer mere, som ville lette identifikationen af sagen i politikredsen.
|
PNR |
Langt navn:Personnummer, Beskrivelse:Eentydig identifikation af person, anvendes som nøgle til PERSON_ID
Alle PNR fra CPR konverteres til et afidentificeret PERSON_ID , Detaljeret beskrivelse:Detaljeret Officiel beskrivelse:
Entydig identifikation af person, anvendes som nøgle til PERSON_ID
Alle PNR fra CPR konverteres til et afidentificeret PERSON_ID.
Personnummerets opbygning
1 - 2 position angiver personens fødselsdag.
3 - 4 position angiver personens fødselsmåned.
5 - 6 position angiver personens fødselsår, uden århundrede.
7 - 10 position er et løbenummer.
Kombinationen af cifrene i positionerne 5, 6 og 7 angiver personens århundrede og 10. position i personnummeret angiver personens køn. Se vedhæftede skema for en oversigt.
.
I CPR-systemet er følgende tildelt et personnummer
Personer der den 2. april 1968 var tilmeldt et dansk folkeregister eller er blevet tilmeldt et dansk folkeregister efter denne dato.
For personer bosiddende på Grønland er skæringsdatoen den 1. maj 1972.
Personer, der er bosat udenfor Danmark, men er medlem af ATP, er skattepligtig efter skattekontrolloven eller der af andre administrative grunde skal have et personnummer uden at skulle folkeregistreres her i landet.
Der gøres opmærksom på, at alle personnumre der tildeles i CPR-systemet, er rigtige personnumre, og at et tildelt personnummer aldrig bliver genbrugt.
Det tildelte personnummer vil altid følge og tilhøre den pågældende person. Dette gælder både når denne i CPR-systemet er registreret på en adresse her i landet eller i CPR-systemet er registreret rent administrativt.
Hvis en person fejlagtigt har fået tildelt et personnummer, hvor enten fødselsdato eller køn ikke er korrekt, tildeles personen et nyt personnummer. Der vil dog altid være henvisning mellem det tidligere personnummer og det nye personnummer.
Den 1. juli 2008 er der i alt tildelt 8.781.985 personnumre. Heraf er de 5.545.772 aktive personer med bopæl i Danmark eller Grønland. De øvrige 3.236.213 er inaktive (dvs. døde, forsvundne, udrejste m.v.).
Personnumre til kvinder og mænd med kontrolciffer
I CPR-systemet tildeles først personnumre med kontrolciffer for hver enkelt fødselsdato. Det betyder,at der for hver fødselsdato tildeles et fortløbende 3-cifret løbenummer. Når det 10. og sidste cifferpasser til de 9 øvrige cifre i nummeret tildeles personnumret enten til en kvinde (hvis lige tal) eller tilen mand (hvis ulige tal). Man benytter modulus 11 (en matematisk kontrolmetode) til at beregne om personnummeret kan være korrekt, se hvorledes på sidste side.
Når de ca. 540 personnumre, der er til rådighed på hver fødselsdato, er tildelt med ca. 270 til kvinder og ca. 270 til mænd, vil CPR's program, der benyttes til at tildele personnumre, tildele personnumre efter følgende regler:
- 3 -
Personnumre til kvinder uden kontrolciffer
Der tildeles altid 4-cifrede løbenumre, der knytter sig til den enkelte fødselsdato. Hvis der fremkommer personnummer, der opfylder modulus 11, kan det ikke benyttes efter denne nye metode, idet det så allerede vil være tildelt i forvejen. Dette kontrolleres, foruden en beregning af om det opfylder modulus 11, ved opslag i CPR-registret.
Tildelingsmetoden kan illustreres i nedenstående skema:
Tildeling af personnummer til kvinder
Først tildeles der ca.270 personnummer med kontrolciffer, hvor 10. og sidste ciffer er 0, 2, 4, 6, 8.
Herefter tildeles personnumre uden kontrolciffer i følgende 3 serier. Hvis der i serien findes et personnummer
med kontrolciffer, springes dette over idet det så allerede er tildelt. 7. ciffer kan være 0
til 9 beregnet efter århundrede.
1. serie
først benyttes 0002 og herefter sidste ciffer = 4 hvortil lægges 6
2. serie
først benyttes 0004 og herefter sidste ciffer = 2 hvortil lægges 6
3. serie først benyttes 0006 og herefter sidste ciffer = 6 hvortil lægges 6
DDMMÅÅ - 0002 DDMMÅÅ - 0004 DDMMÅÅ - 0006
DDMMÅÅ - 0010 DDMMÅÅ - 0008 DDMMÅÅ - 0012
DDMMÅÅ - 0016 DDMMÅÅ - 0014 DDMMÅÅ - 0018
DDMMÅÅ - 0022 DDMMÅÅ - 0020 DDMMÅÅ - 0024
DDMMÅÅ - 0028 DDMMÅÅ - 0026 DDMMÅÅ - 0030
DDMMÅÅ - 0034 DDMMÅÅ - 0032 DDMMÅÅ - 0036
. . .
. . .
DDMMÅÅ - 0994 DDMMÅÅ - 0998 DDMMÅÅ - 0996
DDMMÅÅ - 1000 DDMMÅÅ - 1004 DDMMÅÅ - 1002
.
DDMMÅÅ - 9994 DDMMÅÅ - 9998 DDMMÅÅ - 9996
- 4 -
Personnumre til mænd uden kontrolciffer
Der tildeles altid 4-cifrede løbenumre, der knytter sig til den enkelte fødselsdato.. Hvis der fremkommer personnummer der opfylder modulus 11, kan det ikke benyttes efter denne nye metode, idet det så allerede vil være tildelt i forvejen. Dette kontrolleres, foruden en beregning af om det opfylder modulus 11, ved opslag i CPR-registret.
Tildelingsmetoden kan illustreres i nedenstående skema:
Tildeling af personnummer til mænd
Først tildeles der ca.270 personnummer med kontrolciffer, hvor 10. og sidste ciffer er 1, 3, 5, 7 eller 9.
Herefter tildeles personnumre uden kontrolciffer i følgende 3 serier. Hvis der i serien findes et personnummer med kontrolciffer, springes dette over idet det så allerede er tildelt 7. ciffer kan være 0 til 9 beregnet efter århundrede.
1. serie
først benyttes 0001 og herefter sidste ciffer = 1 hvortil lægges 6
2. serie
først benyttes 0003 og herefter sidste ciffer = 3 hvortil lægges 6
3. serie
først benyttes 0005 og herefter sidste ciffer = 5 hvortil lægges 6
DDMMÅÅ - 0007 DDMMÅÅ - 0009 DDMMÅÅ - 0011
DDMMÅÅ - 0013 DDMMÅÅ - 0015 DDMMÅÅ - 0017
DDMMÅÅ - 0019 DDMMÅÅ - 0021 DDMMÅÅ - 0023
DDMMÅÅ - 0025 DDMMÅÅ - 0027 DDMMÅÅ - 0029
DDMMÅÅ - 0031 DDMMÅÅ - 0033 DDMMÅÅ - 0035
. . .
. . .
DDMMÅÅ - 0997 DDMMÅÅ - 0999 DDMMÅÅ - 0995
DDMMÅÅ - 1003 DDMMÅÅ - 1005 DDMMÅÅ - 1001
. . .
DDMMÅÅ - 9997 DDMMÅÅ - 9999 DDMMÅÅ - 9995
.
|
IND_AFGERKOD |
Fremmednøgle til KTX_GER7. , Langt navn:Gerning el. lovovertrædelse til grund for afgørelsen(RP), Beskrivelse:Den gerningsindholdskode, som indsættelsen skal medtages under i forbindelse med statistik. |
IND_AFGIVKOD |
Fremmednøgle til KTX_AFGIVKOD. , Langt navn:Afgivelseskode, Beskrivelse:Afgivelseskode.
Værdien 0 angiver til og med 2006 Uoplyst.
Fra og med 2007 kan værdien 0 både betyde Uoplyst og Lænkeafsoner. Lænkeafsonere kan identificeres ved IND_FGSLSTED = 9050. |
IND_AFGOEDTO |
Langt navn:Afgørelsens dato (RP), Beskrivelse:Afgørelsens dato (RP) |
IND_AFGTYPKO |
Fremmednøgle til KTX_AFGTYPKO. , Langt navn:Afgørelsens el. sanktionens type (RP), Beskrivelse:Sanktion eller andet ved strafferetlig afgørelse af lovovertrædelse. |
IND_ANDSTRTE |
Langt navn:Yderligere specifikation af afgørelse (Anden straf-tekst), Beskrivelse:Angiver straffens art i klar tekst udover det, som fremgår af straflængde, betinget straf mv. |
IND_BOEDAFS |
Fremmednøgle til KTX_BOEDAFS. , Langt navn:Bødeafsoning, Beskrivelse:Afsoning af ikke betalt bøde |
IND_BSTRFKOD |
Fremmednøgle til KTX_STRAFKOD. , Langt navn:Arten af betinget frihedsstraf, Beskrivelse:Arten af betinget frihedsstraf
Variablen har kun indhold til og med 2006.
Fra og med 2007 antager variablen værdien 0.
Variablen har kun et betydende indhold for IND_FGSLKOD = 0, 4, 5
, Detaljeret beskrivelse:
Uoplyst strafkode er frem til og med 2006 blevet omsat til IND_BSTRFKOD = 8. Det må altså ikke forveksles med benådning.
|
IND_BSTRFLGD |
Langt navn:Længde af den betingede frihedsstraf., Beskrivelse:Længden af den betingede frihedsstraf.
Variablen har kun indhold til og med 2006.
Fra og med 2007 antager variablen værdien 0.
Variablen har kun et betydende indhold for IND_FGSLKOD = 0, 4, 5
Angivet i dage.
0000: Uoplyst
9000: Ingen betinget straf
|
IND_FGSLALD |
Fremmednøgle til KTX_AFGALD. , Langt navn:Alder på fængslings-/indsættelses-tidspunktet (DS), Beskrivelse:Alder på fængslings-/indsættelses-tidspunktet (DS).
Angivet i måneder 1980-1990 og i år fra 1991. |
IND_FGSLDTO |
Langt navn:Fængslingsstartdato, Beskrivelse:Angiver hvornår en person anholdes, varetægtsfængsles, begynder afsoning, overføres., Detaljeret beskrivelse:Angiver hvornår en person anholdes, varetægtsfængsles, begynder afsoning, overføres.
Variablen er altid udfyldt med en valid dato (der forekommer én enkelt indsættelse med IND_FGSLDTO = 1599-12-31).
I årene 1980-1990 er året i IND_FGSLDTO det samme som IND_TAAR (indsættelsestællingsår) (Se TIMES4). Det skyldes, at registret i disse år kun omfatter afsoninger, der er påbegyndt i året, jf. indholdsbeskrivelsen af statistikområdet indsættelser.
Fra og med 1991 kan IND_FGSLDTO ligge før IND_TAAR (Se TIMES4). En meget stor andel (97-99 pct.) ligger dog i samme år som IND_TAAR.
I enkelte indsættelser (88 under ét for perioden 1991-2018) ligger IND_FGSLDTO efter IND_TAAR. Typisk ligger IND_FGSLDTO i januar måned året efter IND_TAAR. Det må formodes at skyldes, at indsættelsen er registreret i politiets systemer, inden udtrækket er foretaget til Danmarks Statistik.
|
IND_FGSLKOD |
Fremmednøgle til KTX_FGSLKOD_SA. , Langt navn:Fængslingskode., Beskrivelse:Fængslingskode.
Angiver typen af indsættelse (anholdelse, varetægtsfængsling, afsoning mv.), Detaljeret beskrivelse:Fængslingskode.
Angiver typen af indsættelse (anholdelse, varetægtsfængsling, afsoning mv.)
I perioden 1980-1984 forekommer kun IND_FGSLKOD = 5 (afsoner) og i perioden 1985-1990 kun IND_FGSLKOD = 0 (ligeledes afsoner - i den vedhæftede tabel er disse omkodet til IND_FGSLKOD = 5). Det skyldes, at registret i disse år kun indeholder egentlige afsoninger, jf. indholdsbeskrivelsen af statistikområdet indsættelser.
Fra 1991-2006 optræder IND_FGSLKOD = 1, 2, 3, 4 og 5. Det skyldes, at registret fra og med 1991 også omfatter anholdelser og varetægtsfængslinger samt overførsler mellem fængslingssteder, jf. indholdsbeskrivelsen af statistikområdet indsættelser.
IND_FGSLKOD = 4 ophører igen i 2007. Det skyldes, at overførsler fra dette tidspunkt identificeres ved IND_FGSLKOD = 5 og IND_OVERFKOD (overførselskode) = X i stedet for.
IND_FGSLKOD = 0 forekommer igen fra og med 2007. Den anvendes i to typer tilfælde:
1. Hvor en person har to (eller flere) domme, der afventer afsoning. Når afsoningen påbegyndes, registreres journalnumrene for alle dommene, idet der på alle, undtagen den yngste, sættes IND_FGSLKOD = 0. Samtidig sættes IND_AFGIVKOD (afgivelseskode) = 5 (afgivet til afsoning). Eventuelle
overførsler under afsoningen samt oplysning om løsladelsesdato mv. registreres på den yngste doms journalnummer.
2. Hvor en person under afsoning af en dom får en ny ubetinget dom, som skal afsones sammen med den igangværende afsoning. I den igangværende afsoning sættes IND_FGSLKOD = 0 og IND_AFGIVKOD = 5. Eventuelle overførsler under afsoningen samt oplysning om løsladelsesdato mv.
registreres på den yngste doms journalnummer. Før 2007 kan denne type tilfælde identificeres ved IND_AFGIVKOD = 5 og IND_FGSLKOD = 4.
|
IND_FGSLSTED |
Fremmednøgle til KTX_FGSLSTED. , Langt navn:Fængslingssted, Beskrivelse:Angiver det sted, hvor personen er indsat i forbindelse med en anholdelse, varetægtsfængsling eller afsoning., Detaljeret beskrivelse:Angiver det sted, hvor personen er indsat i forbindelse med en anholdelse, varetægtsfængsling, afsoning. Se tilknyttet værdisæt D281700.TXT_FGSLSTED.
I perioden frem til og med 2006 er der sket en konvertering af nogle af de indberettede koder:
1. Indsættelser, der er registreret med en kode, der angiver en politikreds i provinsen (dvs. uden for Storkøbenhavn), er tildelt den kode, der angiver arresthuset i den pågældende kreds, fx 09A1 for arresthuset i Nordsjælland.
2. Indsættelser, der er registreret med en kode, der angiver en af de storkøbenhavnske politikredse, er tildelt koden for Vestre Fængsel (9001).
3. Indsættelser, der er registreret med en kode, der ikke angiver en politikreds, et arresthus eller et fængsel er tildelt koden for fængsel generelt (9000).
Værdisættet for fængslingssted har derfor været stabilt i perioden frem til og med 2006. Det har bestået af koder på formen XXA1, hvor XX angiver politikredsen og koder på formen 90XX, hvor XX er et løbenummer. Koderne XXA1 vedrørte arresthuse og koderne 90XX fængsler.
Fra og med 2007 er denne konvertering af koder ikke foretaget.
Værdisættet for fængslingssted skal fra og med 2007 i øvrigt ses i sammenhæng med politireformen, der trådte i kraft 1. januar 2007 og indebar, at de hidtidige 54 politikredse blev slået sammen til 12 kredse.
Fra og med 2007 er der ud over XXA1-koderne også registreret på andre koder, der starter med politikredsens nummer. I mange tilfælde er det imidlertid koder, der er nedlagt pr. 1. januar 2007 (politireformen). Antallet af registreringer på disse koder falder fra 2007 og frem.
En række koder vedr. pensioner (9100-9120) og hospitaler (9300-9469) optræder første gang i 2007 (de blev i perioden frem til og med 2006 konverteret til kode 9000, jf. beskrivelsen ovenfor).
Koden 9050, Afsoner på bopælen, forekommer ligeledes første gang i 2007.
I 2009 registreres der på et nyt sæt koder i de politikredse, der starter med 01-12. Koderne er typisk bygget op på formen XXPO og XXSY, hvor XX angiver politikreds (de nye politikredse), og Y er en nummerering af lokalstationerne i politikredsen. Det betyder, at de to første cifre i 2009 kan referere til både gammel og ny inddeling af politikredsene. Det er derfor vigtigt at konsultere databeskrivelsen for at sikre den rigtige tolkning af koderne.
Som følge af reformen af statsadvokaturen, der trådte i kraft pr. 1. januar 2013, blev der i 2013 både nedlagt og oprettet koder vedr. statsadvokaturen (61XX).
I august 2009 skete der en større oprydning og omorganisering af myndighedskoderne i politiets journalsystem. For at gøre de nye koder vedr. institutioner i Kriminalforsorgen, regioner, kommuner og øvrige/private mere overskuelige, starter de med et bogstav:
F: Kriminalforsorgen, fængsler
A: Kriminalforsorgen, arresthuse
P: Kriminalforsorgen, pensioner
R: regioner, anbringelsessted
K: kommuner, anbringelsessted
Ø: øvrige/private
Der dukker således en række nye koder op i 2009:
A001-A041 (arresthuse)
F000-F020 (fængsler)
P001-P008 (pensioner)
R000 - R089 (retspsykiatri)
I årene efter 2009 er der løbende kommet nye koder til inden for de fire kategorier, ligesom der også er koder, der er udgået.
Koderne A001-A041 erstatter XXA1-koderne.
Koderne P001-P008 erstatter de tidligere 91XX-koder, og R000-R089 erstatter de tidligere koder 9300-9469. F000-F020 erstatter de tidligere 90XX-koder.
Da strukturreformen medførte store ændringer inden for hospitals- og institutionsområdet i form af nedlæggelser, flytninger, sammenlægninger, navneændringer, funktionsændringer mv., er det ikke muligt at lave en direkte kobling mellem de gamle og de nye koder.
Koden HJEM (Varetægtsfængslet i eget hjem) oprettes i 2016.
Oplysningerne om fængslingssted for varetægtsfængslede unge under 18 år er fejlbehæftede. Fejlen består i, at fængslingstedet i nogle tilfælde angives at være et arresthus, hvor det burde have været surrogat. Omfanget af fejlregistreringerne fremgår af en analyse foretaget af Justitsministeriets Forskningskontor i april 2012. Analysen kan ses her:
http://justitsministeriet.dk/sites/default/files/media/Arbejdsomraader/Forskning/Forskningsrapporter/varetaegt_2008-2010.pdf
|
IND_GER7 |
Fremmednøgle til KTX_GER7_1. , Langt navn:Gerning el. lovovertrædelse til grund for indsættelsen (DS)., Beskrivelse:
Syvcifret gerningskode for lovovertrædelse, der ligger til grund for indsættelsen..
Koden er en konvertering af Rigspolitiets femcifrede gerningskode (se IND_AFGERKOD).
Koden er uoplyst 1980-1990. I 1991 er der kun oplysninger for et mindretal af indsættelserne.
Koden er hierarkisk opbygget, så der kan foretages opgørelser på flere niveauer, se nærmere under Detaljeret Officiel Beskrivelse.
, Detaljeret beskrivelse:Angiver hvilken gerningskode, i henhold til politiets journalplan, indsættelsen vedrører.
Koden er hierarkisk opbygget, så der kan foretages opgørelser på 1, 2, 4 og 7 cifre:
Et ciffer
0 Uoplyst
1 Straffelov i alt
2 Færdselslov i alt
3 Øvrige særlove i alt
4 Undersøgelser, eftersøgninger mv.
To første cifre:
00 Uoplyst
Straffelov:
10 Uoplyst straffelov
11 Seksualforbrydelser
12 Voldsforbrydelser
13 Ejendomsforbrydelser
14 Andre forbrydelser
Færdselslov:
21 Færdselsuheld uspecificeret
22 Færdselsuheld spiritus
24 Mangler ved køretøj
26 Færdselslov i øvrigt
Øvrige særlove:
32 Lov om euforiserende stoffer
34 Våbenloven
36 Skatte- og afgiftslove
38 Særlove i øvrigt
40 Undersøgelser mv.
Fire første cifre:
0000 Uoplyst
1000 Uoplyst straffelov
1110 Blodskam mv.
1120 Voldtægt mv.
1130 Heteroseksuelle sædelighedsforbrydelser børn under 12 år
1131 Seksualforbrydelse mod barn under 12 år
1140 Heteroseksuelle sædelighedsforbrydelser i øvrigt
1141 Seksualforbrydelse mod barn under 15 år
1145 Seksualforbrydelse i øvrigt
1150 Homoseksuelle sædelighedsforbrydelser børn under 12 år
1160 Homoseksuelle sædelighedsforbrydelser i øvrigt
1172 Blufærdighedskrænkelse ved beføling
1174 Blufærdighedskrænkelse ved blotteri
1176 Blufærdighedskrænkelse i øvrigt
1180 Utugt mv.
1210 Vold o.l. mod offentlig myndighed
1220 Opløb/forstyrrelse af offentlig orden
1230 Manddrab
1240 Forsøg på manddrab
1252 Simpel vold
1255 Alvorligere vold
1258 Særlig alvorlig vold
1260 Vold mod sagesløs
1270 Forsætlig legemskrænkelse i øvrigt
1280 Forsætlig legemsbeskadigelse
1283 Uagtsomt manddrab/legemsbeskadigelse
1286 Forbrydelse mod liv og legeme
1289 Forbrydelse mod den personlige frihed
1292 Trusler
1304 Dokumentfalsk
1308 Dokumentfalsk med check
1312 Brandstiftelse
1316 Indbrud i bank., forretning. mv.
1320 Indbrud i beboelser
1324 Indbrud i ubeboede bebyggelser
1328 Tyveri fra bil, båd mv.
1332 Butikstyverier mv.
1336 Andre tyverier
1339 Tyveri/brugstyveri af indregistreret køretøj
1342 Tyveri/brugstyveri af knallert
1345 Tyveri/brugstyveri af cykel
1348 Tyveri/brugstyveri af andet
1351 Ulovlig omgang med hittegods
1354 Underslæb
1357 Bedrageri
1360 Checkbedrageri
1363 Mandatsvig
1366 Afpresning og åger
1372 Skyldnersvig
1376 Hæleri
1380 Røveri
1384 Grov skattesvig mv.
1390 Hærværk
1394 Uagtsomt hæleri
1398 Berigelsesforbrydelser og formuekrænkelser
1410 Forbrydelser mod offentlig myndighed mv.
1415 Forbrydelse i offentlig tjeneste
1420 Falsk forklaring for retten
1425 Falsk forklaring i øvrigt
1430 Forbrydelser vedr. penge og bevismateriale
1435 Salg af narkotika mv.
1440 Smugling mv. af narkotika
1445 Almenskadelige forbrydelser mv.
1450 Ulovligt erhverv mv.
1455 Forbrydelser i familieforhold
1460 Uagtsomt manddrab mv. ved færdselsuheld
1475 Tilhold
1485 Freds- og ærekrænkelser
2110 Færdselsuheld uspecificeret
2210 Færdselsuheld med spiritus
2220 Spiritus- og promillekørsel
2410 Mangler ved køretøj
2610 Færdselslovsovertrædelser i øvrigt
3210 Lov om euforiserende stoffer
3410 Våbenloven
3610 Skatte og afgiftslove mv.
3810 Andre strafferetlige særlove
3815 Sundheds- og sociallove
3820 Bygge- og boliglove
3825 Miljølove
3830 Love vedr. dyr, jagt mv.
3835 Love vedr. arbejde, transport mv.
3840 Selskabs- og firmalovgivning mv.
3845 Love vedr. forsvaret og lign.
3850 Love vedr. offentlige forsyninger
3855 Love vedr. spil, bevilling, næring
3865 Særlovgivning i øvrigt
3870 Uoplyst særlovgivning
Syv cifre:
Se tilknyttet værdisæt D281700.TXT_GER7.
Politiets journalplan, og dermed gerningskoderne, ændres løbende som følge af lovændringer eller ønsker om belysning af særlige lovovertrædelser. Værdisættet for IND_GER7 har derfor også løbende ændret sig.
De væsentligste ændringer er beskrevet i Bilag vedr. gerningskoder.
Indsættelser, hvor første ciffer i IND_GER7 = 4, medtages ikke i Danmarks Statistiks publiceringer.
|
IND_INRMARK |
Fremmednøgle til KTX_INRMARK. , Langt navn:Identifikationsnummertype (fx. personnummer helt el. delvist oplyst), Beskrivelse:Angiver arten af individnummer, dvs. om personnummeret er helt eller delvist oplyst, eller om der er tale om en virksomhed.
Variablen er uoplyst i 1980 og har et usikkert indhold 1981-1990.
, Detaljeret beskrivelse:Angiver arten af individnummer, dvs. om personnummeret er helt eller delvist oplyst, eller om der er tale om en virksomhed.
Variablen er uoplyst i 1980 og har et usikkert indhold 1981-1990.
Variablen dannes på basis af det indberettede INR (Identifikationsnummer) fra Rigspolitiet og karakteriserer PNR (hvis IND_INRMARK = 1-5) og SENR (hvis IND_INRMARK = 7-8) nærmere.
Kode 1 angiver, at INR er et CPR-nummer, der opfylder gældende regler for opbygning.
Kode 2 angiver, at de første 6 cifre i INR er en valid dato, men at løbenummeret indeholder bogstaver. Vedrører udlændinge.
Kode 3 angiver, at fødselsdag og måned er ukendt, og derfor er de første 4 cifre i INR = '3002'. Fødselsår er kendt. Ved beregning af alder sættes fødselsdatoen til 1 . juli i fødselsåret. Gælder for udlændinge med ukendt fødselsdag.
Kode 5 angiver uidentificerede personer, og INR starter med '300200' efterfulgt af fire bogstaver. Fødselsdato sættes til 1599-12-31 og den beregnede alder til '0'.
Kode 7 angiver, at INR er et SE-nummer, der opfylder gældende regler for opbygning. Fødselsdato sættes til 1599-12-31 og den beregnede alder til '0'. Der optræder kun én indsættelse i 1992 og én indsættelse i 1994. Må betragtes som fejl, da en virksomhed ikke kan fængsles.
|
IND_KOEN |
Fremmednøgle til KTX_KON_2. , Langt navn:Indsattes køn, Beskrivelse:Den indsattes køn
Beregnet ud fra PNR.
I tilfælde af invalidt PNR er kønnet angivet med enten M eller K af politiet i PNR's 10. karakter. Disse er omsat til henholdsvis 1 og 2.
I årene før 2003 forekommer enkelte indsættelser med værdien 9 (Uoplyst). |
IND_LOESLDTO |
Langt navn:Løsladelsesdato, Beskrivelse:Angiver dato for, hvornår en person bliver løsladt, Detaljeret beskrivelse:Angiver dato for, hvornår en person bliver løsladt.
Variablen har først et meningsfyldt indhold fra og med 1991. I perioden 1980-1990 antager variablen værdien 1599-12-31.
Danmarks Statistik har oprindelig modtaget oplysning fra Rigspolitiet om løsladelsesdatoen også for perioden før 1991, men ikke gemt den i de endelige registerversioner. Oplysningen findes dog i de versioner, der er arkiveret i Statens Arkiver og vil kunne fremskaffes herfra. Dog er CPR-nummeret arkiveret i krypteret form, og det er ikke muligt at foretage en dekryptering, da den benyttede krypteringsnøgle ikke længere eksisterer.
Løsladelsesdatoen anføres kun i den sidste hændelse i et forløb. Hvis varigheden af et forløb skal beregnes, skal der derfor tages udgangspunkt i IND_FGSLDTO (fængslingdato) i den første hændelse inden for et forløb og IND_LOESDTO i den sidste hændelse i det samme forløb. I de fleste tilfælde kan et forløb karakteriseres ved samme JOURNR (journalnummer) og PNR (CPR-nummer). Det kan dog forekomme, at en afsoning, der er startet på ét JOURNR fortsætter under et andet JOURNR, jf. beskrivelsen af kodeværdien 0 for IND_FGSLKOD.
IND_LOESDTO = 1599-12-31 angiver, at forløbet ikke er afsluttet.
|
IND_LOESLKOD |
Fremmednøgle til KTX_LOESLKOD. , Langt navn:Løsladelseskode, Beskrivelse:Løsladelseskode
Kode der angiver omstændigheder ved løsladelse af en anholdt person. |
IND_OVERFKOD |
Fremmednøgle til KTX_OVERFKOD. , Langt navn:Overførselskode, Beskrivelse:Overførselskode.
Gælder fra 1995.
, Detaljeret beskrivelse:Overførselskode.
Gælder fra 1995.
Angiver om det er starten på anholdelsen/varetægtsfængslingen/afsoningen eller en overførsel fra et andet fængslingssted.
Værdien 'X' angiver, at det er en overførsel fra et andet fængslingssted og værdien '-' angiver, at det er den første/eneste indsættelse med den givne IND_FGSLKOD (fængslingskode).
I perioden 1995-2006 har alle indsættelser med IND_OVERFKOD = 'X' værdien 4 (overførsel af afsoner) i IND_FGSLKOD.
I perioden 2007 og frem forekommer IND_FGSLKOD = 4 ikke, og både den første og en efterfølgende indsættelse inden for samme forløb af en anholdelse/varetægtsfængsling/ afsoning har samme værdi af IND_FGSLKOD.
|
IND_PRVSLDTO |
Langt navn:Dato for prøvetidens udløb, Beskrivelse:Angiver hvornår prøvetiden udløber efter en prøveløsladelse.
|
IND_STATSKOD |
Fremmednøgle til KTX_STATSKOD. , Langt navn:Statskode, Beskrivelse:Afgørelsespersonens statsborgerskab, som er indhentet af politiet.
Uoplyst fra og med 2007. |
IND_TAAR |
Langt navn:Tællingsåret., Beskrivelse:Tællingsåret. |
IND_UBSTRFKO |
Fremmednøgle til KTX_STRAFKOD. , Langt navn:Arten af ubetinget frihedsstraf, Beskrivelse:Arten af ubetinget frihedsstraf
Variablen har kun et betydende indhold for IND_FGSLKOD = 0,4,5.
Fra og med 2007 antager variablen værdien 0.
Se også Detaljeret Officiel Beskrivelse.
, Detaljeret beskrivelse:Værdien 6 (Livstid) optræder kun i 1995-1996 og igen fra 2011. I øvrige år (til og med 2006) kan livstid defineres ved IND_UBSTRFLG = 9999.
Værdien A (bødeafsoner) optræder kun i perioden 1997-2006. I øvrige år kan bødeafsonere identificeres ved IND_AFGIVKOD = 8 og/eller IND_AFGTYPKO = 2, 7, 8, 12, 19, 21.
Koderne 5, 7 og 8 (benådning) bør ikke forekomme og må betragtes som fejlregistreringer. De bør ikke forekomme på grund af reglerne vedr. hvor længe en ubetinget straf skal optræde på straffeattesten:
Hvis en person har fået en ubetinget dom skal den stå på den private straffeattest i fem år og på den offentlige straffeattest i ti år. Hvis en person bliver benådet, skal den stå der i kortere tid. Når en person har været inde og afsone skal dommen imidlertid stå på straffeattesten i de fem og ti år UANSET om personen benådes inden straffen er udstået. Derfor kan strafkoden ikke ændres fra 2 til 8 (eller 5 og 7) da strafkoden styrer hvad der kommer til at stå på straffeattesten.
Uoplyst strafkode er frem til og med 2006 blevet omsat til IND_UBSTRFKO = 8. Det må altså ikke forveksles med benådning.
|
IND_UBSTRFLG |
Langt navn:Længde af den ubetingede frihedsstraf., Beskrivelse:Længden af den ubetingede frihedsstraf.
Fra og med 2007 antager variablen værdien 0.
Variablen har kun et betydende indhold for IND_FGSLKOD = 0, 4, 5
Angivet i dage.
0000: Uoplyst
9000: Ingen ubetinget straf
9999: Livsvarig |