Indhold
?
Formålet med undersøgelsen er at belyse, hvorledes arbejderne på et reparationsværft - individuelt og kollektivt - forholdt sig til forskellige sundheds- og arbejdsmiljøsproblemer. Undersøgelsen viser, hvorledes aktiviteter for bedre arbejdsmiljø var integreret i de øvrige faglige aktiviteter, og at miljøforbedringer til stadighed skulle tvinges igennem over for arbejdsgiverne.
Et halvt år efter dataindsamlingens afslutning blev værftet lukket. Det blev i denne situation besluttet at gennemføre 2 efterundersøgelser, der skulle belyse, hvad lukningen kostede arbejderne med hensyn til beskæftigelse, økonomi og helbred, og desuden hvad konsekvenserne af udstødningen fra arbejdsmarkedet var.
Nordhavnsværftsundersøgelserne omfatter to hoveddele:
Del 1. Arbejdsmiljøundersøgelsen 1976.
Del 2. Lukningsundersøgelsen fra 1977 til 1979.
Den første del er en undersøgelse af arbejdsmiljøet på reparationsskibsværftet Nordhavnsværftet, mens den anden del (der består af tre efterundersøgelser) er en undersøgelse af, hvad der skete med Nordhavnsværftsarbejderne efter lukningen af Nordhavnsværftet (beskæftigelsesmæssigt, socialt, familiemæssigt, økonomisk og helbredsmæssigt).
(Efterundersøgelse I blev gennemført i 1977, efterundersøgelse II i 1978 og efterundersøgelse III i 1979