Tabel

Datasæt


Beskrivelse ?

Hovedtabel

Størrelse (Antal rækker) ?

1306

Indhold (Kolonner/variable) ?

Navn Indhold
V1 DDA studienummer
V2 DDA løbenummer
V3 Sonars observationsnummer.
V4 Hvor mange personer bor der i husstanden inkl. Dem selv? ___ (notér antal personer i husstanden i alt).
V5 Oplys venligst køn og alder for hvert husstandsmedlem - begynd med Dem selv. (Alle personer i husstanden bedes registreret - også børn). Respondentens fødselsår.
V6 Oplys venligst køn og alder for hvert husstandsmedlem - begynd med Dem selv. (Alle personer i husstanden bedes registreret - også børn). Respondentens køn.
V7 Er De erhvervsmæssigt beskæftiget?
V8 Hvilken af disse kategorier passer bedst?
V9 Faglig organisation: Er De medlem af en faglig organisation?
V10 Spm. Faglig organisation: Er De medlem af en faglig organisation? Hvis ja (V9): Hvilken?
V11 Hvilket af disse svar passer bedst på Deres uddannelse?
V12 Geokode 2
V13 Afgav De Deres stemme ved Folketingsvalget 10. maj 1988? Hvis ja: Hvilket parti stemte De på? Hvis ikke stemte ved Folketingsvalget: Hvad var grunden til, at De ikke stemte?
V14 Bor De i:
V15 Ejerforhold:
V16 Findes der bil i hussstanden?
V17 Spm. Hvis bil i husstanden: Kører De selv bil?
V18 Husstandens sammensætning - køn person 1
V19 Husstandens sammensætning - alder person 1
V20 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 2
V21 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 2
V22 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 3
V23 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 3
V24 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 4
V25 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 4
V26 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 5
V27 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 5
V28 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 6
V29 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 6
V30 Spm. Husstandens sammensætning - køn person 7
V31 Spm. Husstandens sammensætning - alder person 7
V32 Spm. A: Vil De stemme, såfremt der afholdes valg mandag den 12. februar 1990?
V33 Spm. A: Vil De stemme, såfremt der afholdes valg mandag den 12. februar 1990? Spm. B: Hvis ja: på hvilket parti vil De stemme? Spm. C: Hvis nej, hvad er grunden til De ikke vil stemme?
V34 Hvilken dag modtog De kuverten med dette skema?
V35 Spm. 1: Som statsoverhoved har Dronning Margrethe på talrige udlandsrejser været ambassadør for Danmark. I hvilken grad mener De, at Dronningens virke overfor udlandet har været til gavn for Danmark og danske interesser?
V36 Spm. 2: Nytårsaftensdag kl. 18.00 holder Dronningen sin nytårstale, der bliver transmitteret i radio og TV. I hvilken grad er De enig eller uenig i de påstande, der er anført i skemaet herunder? Dronningens nytårstale: indeholder væsentlige budskaber
V37 Spm. 2: Nytårsaftensdag kl. 18.00 holder Dronningen sin nytårstale, der bliver transmitteret i radio og TV. I hvilken grad er De enig eller uenig i de påstande, der er anført i skemaet herunder? Dronningens nytårstale: er mig vedkommende
V38 Spm. 2: Nytårsaftensdag kl. 18.00 holder Dronningen sin nytårstale, der bliver transmitteret i radio og TV. I hvilken grad er De enig eller uenig i de påstande, der er anført i skemaet herunder? Dronningens nytårstale: er interessant
V39 Spm. 2: Nytårsaftensdag kl. 18.00 holder Dronningen sin nytårstale, der bliver transmitteret i radio og TV. I hvilken grad er De enig eller uenig i de påstande, der er anført i skemaet herunder? Dronningens nytårstale: skaber debat (man taler om den bagefter)
V40 Spm. 2: Nytårsaftensdag kl. 18.00 holder Dronningen sin nytårstale, der bliver transmitteret i radio og TV. I hvilken grad er De enig eller uenig i de påstande, der er anført i skemaet herunder? Dronningens nytårstale: er varm og menneskelig
V41 Spm. 3: Så/hørte De Dronningens nytårstale 31/12-89?
V42 Spm. 4: Ved siden af sine formelle funktioner har Dronningen en udadvendt kunstnerisk virksomhed på flere områder - Dronningen tegner, oversætter bøger, maler teaterkulisser, broderer messehagler etc. Mener De, at disse udadvendte aktiviteter er forenelige med Dronningens status som statsoverhoved?
V43 Spm. 5: Ligesom sine forgængere har Dronningen begrænset ytringsfrihed m.h.t. politiske og samfundsmæssige emner. Dette forhindrer imidlertid ikke, at Dronningen ved flere lejligheder har udtalt sig om moralske og etiske spørgsmål. Mener De, at disse ytringer har styrket eller svækket monarkiet?
V44 Spm. 6: Hvordan synes De alt ialt, at Dronning Margrethe klarer sine opgaver som statsoverhoved?
V45 Spm. 7: Både den sovjetiske præsident og partichef Mikhail Gorbatjov, den østtyske ministerpræsident Hans Modrow og flere vesttyske politikere har i den seneste tid udtalt sig på en sådan måde, at en genforening af Øst- og Vesttyskland kan være en kensgerning indenfor overskuelig tid. Forudsat en genforening af de 2 tysklande finder sted indenfor rammerne af et udvidet EF, mener De da, at en tysk genforening indebærer en sikkerhedsrisiko for Danmark?
V46 Spm. 8: Går De personlig ind for en genforening af de 2 tysklande?
V47 Spm. 9: På samme tid som den faste forbindelse over Storebælt er ved at blive bygget drøfter politikerne dels en fast forbindelse over Sundet (København - Malmø), dels en forbindelse over Femer Bælt. Dermed vil Sverige være forbundet med det europæiske kontinent. Forudsat finansieringen til opførelse og drift af disse forbindelser alene sker ved brugerbetaling, går De da ind for at de føres ud i livet?
V48 Spm. 10: Såfremt det blev besluttet at opføre de 2 faste forbindelser over hvs. Sundet og Femer Bælt, hvornår mener De da, at disse arbejder burde begynde?
V49 Spm. 11: Er De tilhænger eller modstander af Danmarks medlemsskab af NATO?
V50 Spm. 12: I Sverige overvejer man igen den tidligere beslutning om at lukke atomkraftværkerne, dels fordi en omstilling til kulfyrede værker vil forøge forureningen, dels fordi energien vil blive væsentlig dyrere end den atomkraft producerede. Mener De, at den svenske overvejelse bør give anledning til en fornyet atomkraft debat i Danmark?
V51 Spm. 13: Mener De, at der i Danmark bør produceres elektricitet ved a-kraft?
V52 Spm. 14: Ifølge et forlig mellem regeringen og Socialdemokratiet skal fagforeningsmedlemmer kunne blive fri for at yde støtte til bestemte politiske partier, såfremt de selv forlanger det. Andre havde dog hellere set, at fagforeningsmedlemmer på forhånd er fri for at yde støtte, medmindre de selv udtrykker ønske om at bidrage. Hvilken af de 2 fremgangsmåder foretrækkker De: a) at det kræver en aktiv indsats for at blive fri for at yde partistøtte b) at det kræver en aktiv indsats for at yde partistøtte
V53 Spm. 15: Ifølge samme forlig mellem regeringen og Socialdemokratiet skal de politiske partier nu offentliggøre deres regnskaber, men partierne har fortsat lov til at hemmeligholde navne på bidragydere, både når det gælder enkeltpersoner og organisationer eller virksomheder. Andre havde dog hellere set, at også navnene på bidragyderne skulle offentliggøres. Hvad foretrækker De?
V54 Spm. 16: Hvis man forestiller sig, at det danske kongedømme blev afskaffet til fordel for en republik med en valgt præsident som statsoverhoved, hvilken af nedennævnte personer ville De da foretrække som præsident?
V55 I nær fremtid vil Morgenavisen Jyllands-Posten bringe en række artikler om temaet Livet. Vi er i denne sammenhæng blevet bedt om at lave en undersøgelse af danskernes kærlighedsliv. Vi synes, at det kunne være spændende og spørger Dem derfor, om De kunne tænke Dem at deltage. Undersøgelsen vil blive foretaget absolut anonymt. Der vil ikke være noget nr. på skemaet og det medfører, at vi igen må spørge om Deres aldersgruppe, køn, etc. Vi håber, at De også vil finde en sådan undersøgelse interessant og derfor vil være med i den. Naturligvis er Deres tilsagn ikke bindende - og skulle der være enkelte spørgsmål i skemaet som De ikke bryder Dem om at besvare, kan disse spørgsmål springes over. Som et engangstilbud vil alle deltagere i denne specielle undersøgelse få tilsendt landsresultaterne sammen med udsendelsen af spørgeskemaet i april. Udsendelsen af spørgeskemaet vil ske i slutningen af febuar - Kunne De tænke Dem at deltage?
Løbenummer Ikke betydningsbærende unikt løbenummer skabt under aflevering til arkiv