Søgning » Kvalitetsvurdering af oksekød produceret gennem færdigfedning af slagtekøer, 2000
Bemærkning

Adgangsbetingelser:Ingen restriktion for anvendelse, men enhver form for publikation kræver donors skriftlige tilladelse

Aflevering 37174
Forskningsdata

Kvalitetsvurdering af oksekød produceret gennem færdigfedning af slagtekøer, 2000 (2000)

Alias: Consumer perception of the quality of beef resulting from various fattening regimes, 2000


Skabt af ?
Formål ?

Der findes ingen beskrivelse.

Indhold ?

Det oksekød, der produceres i EU, kommer hovedsaligt fra malkekøer, som slagtes direkte efter de udtages fra produktionen. Kødet fra disse dyr er kendetegnet ved en betydelig kvalitetsvariation. Kvaliteten kan muligvis forbedres ved at færdigfede dyrene før slagtningen. Systematisk viden om, hvordan produktionsparametre som slutfedning påvirker den spisekvalitet forbrugerne oplever, er dog sparsom. Kun hvis en færdigfedning påvirker kødkvaliteten i en sådan grad, at forskellen opleves af forbrugerne, kan det forventes, at kød fra dyr, som er blevet færdigfedet, vil kunne opnå en merpris, der kan retfærdiggøre de ekstraomkostninger, som en slutfedning medfører. Formålet med dette projekt er derfor at undersøge, om en slutfedning af udsætterkøer påvirker den spisekvalitet, forbrugerne oplever for oksekød. Et yderligere formål er at bidrage til en bedre forståelse af forbrugernes kvalitetsopfattelsesproces i forbindelse med køb, tilberedning og spisning af oksekød. Undersøgelsen er en validering af en tidligere undersøgelse.

Tabeller ?
Dokumentation ?
  • lokskema
  • KAB_LPS_consumer perception
  • Pp0101
  • Pp0302
  • Smag
  • Tilbered
  • Visuel
  • Kodebog
Emneord ?

Der er ingen emneord.

Dækker perioden ?

Fra 27-09-2000 til 16-11-2000.

ID-oplysninger i data ?
  • Ingen