Indhold
?
Undersøgelsen har til formål at registrere mandlige tvillinger, som er mødt op på session, og indsamle basale oplysninger vedrørende højde og vægt, samt for de enskønnede tvillingers vedkommende, også oplysninger om lighed med henblik på bestemmelse af, om tvillingerne er en- eller tveæggede. Registreringen blev foretaget ved, at tvillinger ved sessionen blev bedt om at udfylde et særligt tvillingkort med ovennævnte oplysninger, samt oplysninger om deres medtvilling.
Registreringen af tvillinger, der mødte op til session, blev påbegyndt i slutningen af 1940´erne efter aftale mellem sessionsmyndighederne og professor Tage Kemp før etableringen af Det Danske Tvillingeregister (DTR). I 1954, da DTR blev startet, overgik registreringen til at foregå i DTR ´s regi, ledet af Hauge og Harvald.
Registreringen af tvillinger på session fortsatte til starten af 1990 ´erne, hvor behovet for den manuelle registrering af tvillinger var blevet mindre som følge af, at det var blevet muligt at identificere de tvillinger via det medicinske fødselsregister og oplysninger i CPR.
Sessionsregisteret har kun i begrænset omfang været brugt som et selvstændigt forskningsregister, men har i højere grad fungeret som et supplement i dentificeringen af tvillinger for fødselsårgangene efter 1930. Computeriseringen af sessionsregisteret er sket i flere tempi. I starten af 1990´erne blev oplysninger om fødselsdato, efternavn, fødeamt , lighedsspørgsmål, samt højde og vægt indtastet. I forbindelse med inkluderingen af fødselsårgangene 1931-1952 i DTR er fuldstændige navne- og fødestedsoplysninger tilføjet sammen med oplysninger om medtvillingens vitalstatus.