Søgning » Fastholdelse af arbejdsevne og arbejdstilknytning blandt folkeskolelærere med mentale helbredsproblemer (BALANCE), 2013-2015
Aflevering 38081
Forskningsdata

Fastholdelse af arbejdsevne og arbejdstilknytning blandt folkeskolelærere med mentale helbredsproblemer (BALANCE), 2013-2015 (2013-2015)

Alias: Improving elementary schoolteachers psychological wellbeing and work ability by a workplace-based intervention (BALANCE), 2013-2015


Skabt af ?
Formål ?

Formålet med undersøgelsen er at udvikle, gennemføre og evaluere en intervention for at bevare og forbedre arbejdsevnen samt øge fastholdelsen af folkeskolelærere med nedsat psykisk velbefindende.

Indhold ?

BALANCE er et arbejdsmiljøprojekt i satspuljeprogrammet Nye Veje med det formål at øge arbejdsevnen blandt udsatte grupper. Projektet blev designet som et flerstrenget interventionsprojekt, som både inddrog den enkelte medarbejder og resten af organisationen. Interventionsindsatsen bestod af en individrettet del målrettet lærere med tegn på nedsat psykisk velbefindende og en organisationsrettet del, der havde til formål både at understøtte de individrettede indsatser og forbedre det psykosociale arbejdsmiljø. Femten folkeskoler i Københavns Kommune deltog i projektet. Skolerne blev tilfældigt fordelt til en interventionsgruppe og en sammenligningsgruppe. For at måle effekterne blev lærerne bedt om at besvare et spørgeskema før og efter interventionen. I alt deltog 536 lærere ved baselineundersøgelsen. For at måle sygefravær blev registreringer fra Københavns Kommune anvendt.

Tabeller ?

Der er ingen tilgængelig information om tabeller.
Du kan søge om adgang til tabeloplysninger ved at klikke på 'Søg om adgang'.

Dokumentation ?

Der er ingen tilgængelig information om dokumentation.
Du kan søge om adgang til dokumentation ved at klikke på 'Søg om adgang'.

Emneord ?

Der er ingen emneord.

Dækker perioden ?

Fra 01-06-2013 til 30-06-2015.

ID-oplysninger i data ?
  • Ingen