Formål
?
Studies undersøger effekften af en smartphoneapplication til at styrke patient aktivering samt støtte fælles beslutningstagning for personer med en diagnose inden for skizofreni området.Patienter er randomiseret til enten kontrolgruppe bestående af standard behandling: specialiserettidlig interventions behandling for unge med debuterende psykose (OPUS) versus standardbehandling + smartphone appen.
Det primære formål er at undersøge effekten af at bruge appen som supplement til standardbehandling på patient aktivering over en 6 måneders periode. Deltagere måles ved baseline, 3 måneder samt 6 måneder efter baseline. Sekundære outcomes er positive og negative symptomer, funktionsniveau, arbejdsalliance, self-efficacy, tilfredshed med behandling, håbsfølelse, følelse af at være forberedt til beslutningstagning, kommunikation med behandler, antal og varighed af hospitalsindlæggelser, brug af antipsykotisk medicin samt antal kontakter til OPUS. Patientens behandler vil desuden besvare spørgsmål om hvordan behandler oplever arbejdsalliancen samt hvordan de oplever patients engagement i behandlingen. Eksplorative outcomes er brugsmønstre på brugen af appen.
Indhold
?
196 patienter og 74 behandlere deltog i undersøgelsen. 98 patienter var i kontrolgruppen og 96 i interventionsgruppen.
Data findes i SAS format. Der findes 2 filer. Èn hvori brugsmønstre på brugen af app indgår og én hvori alt anden data indgår.
For patienter: Hver enkelt deltager har sine data opdelt i baseline, 3 mdr og 6 mdr opfølgning. Altså 3 linjer af data for hver patient.
For behandler: hver enkelt deltager har sine data opdelt i baseline; 6 mdr opfølgning. Altså 2 linjer af data for hver behandler.
Af centrale variabler kan nævnes: id nummer, gruppeallokering og behandlingssted