Tabel

Kommuneundersøgelsen_på_børne_og_ungeområdet


Beskrivelse ?

Socialstyrelsens undersøgelse af kommuneundernes oplevede udfordringer på børne- og ungeområdet

Størrelse (Antal rækker) ?

95

Indhold (Kolonner/variable) ?

Navn Indhold
b_1 Kommune
s_108 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at implementere en strategi for det socialfaglige arbejde med børn og unge på alle niveauer (lokalpolitisk, ledelse, myndighed og udfører)?
s_109 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre sammenhæng til øvrige strategier i kommunen?
s_110 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at anvende data som grundlag for styring efter strategiske målsætninger?
s_1210 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområde I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med strategiarbejdet på det specialiserede børne- og ungeområde samlet set?
s_1209 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen til at imødekomme kommunens udfordringer med strategiarbejdet på det specialiserede børne- og ungeområde?
s_363_1 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_363_2 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_363_3 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_363_4 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_363_5 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_363_6 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_363_7 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_363_8 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_363_9 En strategi for det specialiserede børne- og ungeområdeHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens strategiarbejde på det specialiserede børne- og ungeområde? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1015 Kommentarfelt
s_9 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sætte tidligt ind i problemudviklingen med kvalificerede indsatser, så færre børn får brug for indgribende foranstaltninger?
s_16 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre, at børn og unge får tilstrækkelig hjælp og støtte til at fastholde deres almindelige hverdagsliv, hvis det er til barnets bedste (i dagtilbud, skole, ungdomsuddannelse mv.)?
s_17 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at samarbejde med almenområdet om en tidlig og forebyggende indsats?
s_111 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at samarbejde med og få inddraget foreningslivet og civilsamfundet i forhold til indsatsen, hvor det er hensigtsmæssigt?
s_112 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at investere i en tidlig og forebyggende indsats, hvor de potentielle økonomiske gevinster ligger længere ude i fremtiden (eller på andre fagområder/i andre forvaltninger)?
s_10 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats samlet set?
s_364 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen til at imødekomme kommunens udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats?
s_365_1 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_365_2 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_365_3 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_365_4 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_365_5 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_365_6 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_365_7 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_365_8 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_365_9 En tidlig og forebyggende indsats Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1016 Kommentarfelt
s_19 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre, at barnets/den unges perspektiv inddrages på en måde, som styrker barnets/den unges position i sagsbehandlingen?
s_20 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre en systematisk inddragelse af det nærmeste netværk i barnets/den unges sagsforløb?
s_21 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre inddragelse af relevante fagpersoner i hele sagsforløbet?
s_22 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre en systematisk og helhedsorienteret faglig udredning af barnets/den unges udfordringer og ressourcer, så den rette afgørelse kan træffes?
s_23 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre valg af mål og indsats i handleplanen, som afspejler barnets/den unges/familiens aktuelle behov?
s_24 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre hyppig, systematisk og dokumenteret opfølgning på, om indsatsen har den ønskede effekt, og om de opstillede mål nås?
s_1009 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre udvikling af viden og kompetencer blandt fagprofessionelle i sagsbehandlingen?
s_1211 Sagsbehandling I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med arbejdet med kvaliteten af sagsbehandlingen samlet set?
s_1212 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen?
s_1017_1 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_1017_2 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_1017_3 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_1017_4 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_1017_5 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_1017_6 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_1017_7 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_1017_8 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_1017_9 Sagsbehandling Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med kvaliteten af sagsbehandlingen? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1018 Kommentarfelt
s_27 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at etablere samarbejde mellem det specialiserede børne- og ungeområde og? - ... sundhedsplejen, så der er sammenhæng mellem områdernes indsatser for barnet?
s_28 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at etablere samarbejde mellem det specialiserede børne- og ungeområde og? - ... dagtilbudsområdet, så der er sammenhæng mellem områdernes indsatser for barnet?
s_29 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at etablere samarbejde mellem det specialiserede børne- og ungeområde og? - ... skoleområdet (herunder PPR), så der er sammenhæng mellem områdernes indsatser for barnet/den unge?
s_30 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at etablere samarbejde mellem det specialiserede børne- og ungeområde og? - ... uddannelsesområdet (herunder STU og UU), så der er sammenhæng mellem områdernes indsatser for den unge?
s_33 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at etablere samarbejde mellem det specialiserede børne- og ungeområde og? - ... voksenområdet for at sikre en sammenhængende overgang for den unge?
s_1213 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at koordinere mellem lovgivninger?
s_1214 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge samlet set?
s_1215 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge?
s_371_1 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_371_2 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_371_3 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_371_4 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_371_5 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_371_6 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_371_7 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_371_8 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_371_9 Koordinering og samarbejde: Fagområder i kommunen Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med samarbejdet på tværs af kommunale indsatser til børn og unge? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1020 Kommentarfelt
s_127 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte samlet set?
s_369 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte?
s_373_1 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_373_2 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_373_3 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_373_4 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_373_5 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_373_6 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_373_7 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_373_8 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_373_9 Koordinering og samarbejde: Tværkommunalt Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre relevant og effektivt samarbejde med relevante kommuner om etablering af en dækkende tilbudsvifte? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1021 Kommentarfelt
s_118 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... børne- og ungdomspsykiatrien?
s_119 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... Familieretshuset?
s_120 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... Børnehuset?
s_121 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... Ungdomskriminalitetsnævnet?
s_122 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... den regionale somatiske behandlingsindsats?
s_123 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer i samarbejdet med?- ... jordemødre/fødegangsafsnit?
s_124 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med koordinering og samarbejde mellem sektorer samlet set?
s_368 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer?
s_1022_1 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_1022_2 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_1022_3 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_1022_4 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_1022_5 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_1022_6 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_1022_7 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_1022_8 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_1022_9 Koordinering og samarbejde: Sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at samarbejde mellem socialområdet og andre sektorer? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1023 Kommentarfelt
s_130 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktører I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre samarbejde med? - ... civilsamfundsorganisationer (bruger- og interesseorganisationer og NGO?er) i lokalmiljøet om relevante tilbud til barnet/den unge?
s_131 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktører I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre samarbejde med? - ... foreningslivet i lokalmiljøet om relevante tilbud til barnet/den unge?
s_132 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktører I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med samarbejdet med civilsamfund og lokale aktører samlet set?
s_133 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at samarbejde mellem socialområdet og civilsamfund og lokale aktører?
s_1024_1 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_1024_2 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_1024_3 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_1024_4 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_1024_5 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_1024_6 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_1024_7 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_1024_8 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_1024_9 Koordinering og samarbejde: Civilsamfund og lokale aktørerHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens samarbejde med civilsamfund og lokale aktører? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1025 Kommentarfelt
s_44 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at indsamle data om barnet/den unges progression på en systematisk måde?
s_102 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at anvende data om børn og unge til refleksion over og udvikling af den socialfaglige praksis?
s_103 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at følge og udvikle kvaliteten i socialfaglige indsatser og metoder på en systematisk måde?
s_104 I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at udvikle og vedligeholde fagprofessionelles viden og kompetencer på en systematisk måde?
s_1201 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder samlet set?
s_135 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder?
s_1026_1 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_1026_2 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_1026_3 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_1026_4 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_1026_5 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_1026_6 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_1026_7 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_1026_8 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_1026_9 Indsats og metode: Kvalitet i indsats og metode Hvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at kvalitetsudvikle socialfaglige indsatser og metoder? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst
s_1027 Kommentarfelt
s_45 Indsats og metode: Tilbudsvifte I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen?
s_137 I hvilken grad oplever kommunen behov for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen for at imødekomme kommunens udfordringer med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen?
s_1028_1 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Rådgivning og implementeringsstøtte består i at klarlægge udfordringer og opstille løsningsforslag gennem dialog med den enkelte kommune. Det kan være enkeltstående samtaler eller længerevarende forløb.
s_1028_2 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Kompetenceudvikling består af opkvalificering af ledere og medarbejdere gennem oplæg, undervisningsdage eller E-læring.
s_1028_3 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Indsatser og metoder handler om, at der på nationalt plan udvikles og udbredes borgernære indsatser og metoder eller organisatoriske modeller i samarbejde med kommuner.
s_1028_4 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Nationale retningslinjer og anbefalinger handler om, at der på nationalt plan udvikles nationale retningslinjer og anbefalinger, der omfatter faglige løsninger i relation til borgernære og organisatoriske problemstillinger.
s_1028_5 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Netværk består i at etablere grupper, hvor der kan udveksles viden og erfaringer inden for området.
s_1028_6 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Data og nøgletal omfatter, at der udvikles samt stilles nøgletal og redskaber til rådighed med henblik på at støtte kommunernes arbejde med datainformeret styring eller udvikling af faglig praksis. Eksempler på eksisterende redskaber er den Socialøkonomiske Investeringsmodel (SØM), Indsatstrappens Nøgletal og Indsatstrappens Udgiftsmodel.
s_1028_7 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Ikke relevant med ekstern støtte
s_1028_8 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Ved ikke
s_1028_9 Indsats og metode: TilbudsvifteHvilken form for viden og støtte fra fx Socialstyrelsen vil bidrage til kommunens arbejde med at sikre en tilstrækkeligt dækkende tilbudsvifte, som imødekommer behovene hos børn, unge og familier i kommunen? (Sæt gerne flere krydser) - Andet, angiv venligst:
s_1029 Kommentarfelt
s_146 Yderligere kommentarer og refleksionerDu er nu blevet præsenteret for en række organisatoriske fokusområder, som har betydning for arbejdet med at yde en kvalificeret og effektiv indsats for børn, unge og familier på det sociale område.Er der andre udfordringer på området, som fylder i kommunen? Beskriv venligst disse udfordringer i feltet herunder:
s_85 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_86 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_87 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_88 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_89 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_90 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_91 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_92 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_93 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_94 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_95 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_96 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_97 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_98 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_148 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_149 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_150 Opsporing I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1064 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1065 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1066 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1067 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1068 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1069 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1070 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1071 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1072 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1073 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1074 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1075 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1076 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1077 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1078 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1079 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1080 Vækst i målgruppeomfangI hvilken grad oplever kommunen udfordringer med vækst i antallet af? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1047 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medført hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1048 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1049 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1050 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1051 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1052 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1053 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1054 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1055 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1056 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1057 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1058 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1059 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1060 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1061 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1062 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1063 En tidlig og forebyggende indsats I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at arbejde hen imod en tidlig og forebyggende indsats blandt? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1098 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1099 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1100 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1101 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1102 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1103 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1104 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1105 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1106 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1107 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1108 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1109 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1110 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1111 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1112 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1113 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1114 Tilbud og indsatser I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at tilbyde relevante tilbud og indsatser til? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1115 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1116 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1117 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1118 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1119 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1120 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1121 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1122 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1123 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1124 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1125 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1126 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1127 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1128 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1129 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1130 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1131 Samarbejde med borgeren I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at samarbejde med barnet/den unge og familien om indsatsen blandt? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1132 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1133 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1134 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1135 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1136 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1137 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1138 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1139 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1140 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1141 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1142 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1143 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1144 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1145 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1146 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1147 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1148 Samarbejde på tværs af kommunen I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde på tværs af forvaltninger om indsatser og tilbud til? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1149 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1150 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1151 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1152 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1153 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1154 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1155 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1156 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1157 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1158 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1159 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1160 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1161 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1162 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1163 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1164 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1165 Samarbejde på tværs af sektorer Eksempler på sektorer: Almensektoren og sundhedssektoren. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at sikre relevant og effektivt samarbejde med andre relevante sektorer om indsatser og tilbud til? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1166 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1167 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1168 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1169 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1170 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1171 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1172 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1173 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1174 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1175 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1176 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1177 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1178 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1179 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1180 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1181 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1182 Kompetencer og viden hos fagprofessionelle I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at udvikle og fastholde relevante kompetencer og viden hos de fagprofessionelle, som sikrer et kvalificeret socialfagligt arbejde med? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_1183 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade? Omfatter børn og unge med udviklingshæmning og/eller medfødt hjerneskade.
s_1184 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med autismespektrumforstyrrelser? Omfatter børn og unge med infantil autisme, atypisk autisme, Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser eller psykiske vanskeligheder fx epilepsi, ADHD, angst og udviklingshæmning.
s_1185 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med opmærksomhedsforstyrrelser? Omfatter børn og unge med ADD eller ADHD, samt høj grad af komorbiditet i form af andre udviklingsforstyrrelser, adfærdsmæssige eller psykiske fx autisme, angst, OCD, depression, adfærdsmæssige forstyrrelser og spiseforstyrrelser.
s_1186 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med kommunikationshandicap? Omfatter børn og unge med syns- og hørenedsættelse, døvblindhed, komplekse kommunikationsbehov og verbal dyspraksi.
s_1187 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med bevægelseshandicap? Omfatter børn og unge med bevægelseshandicap, fx cerebral parese, gigtlidelser og muskelsvind. Målgruppen er meget differentieret, og den funktionsnedsættelse, som de forskellige diagnoser og syndromer kommer til udtryk ved, har en stor variation.
s_1188 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn med udadreagerende adfærd? Omfatter børn som kan være vanskelige at rumme i det almene system pga. en udadreagerende adfærd, som kendetegnes ved at være fx aggressiv, voldsom, norm- og regelbrydende, antisocial, hyperaktiv, eksplosiv samt sociale og emotionelle vanskeligheder.
s_1189 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn i psykisk mistrivsel? Omfatter børn (op til mellemtrin i grundskole), som udviser tegn og reaktioner på fx manglende livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer eller symptomer på fx angst, OCD og/eller depression.
s_1190 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... unge i psykisk mistrivsel? Omfatter unge (fra grundskolens mellemtrin op til det 18. år), som viser tegn og reaktioner på fx manglende livsmestring, livstilfredshed, ensomhed, psykosomatiske symptomer, angst, OCD, depression ? og som kan have behov for at blive, eller er blevet, udredt og behandlet i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1191 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med selvskadende adfærd, herunder spiseforstyrrelser? Omfatter børn og unge med selvskadende adfærd og/eller en spiseforstyrrelse, fx ?cutting?, anoreksi, bulimi eller binge eating disorder, som er/ikke er udredt i børne- og ungdomspsykiatrien.
s_1192 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge udsat for seksuelle overgreb? Omfatter børn og unge, herunder særligt børn og unge med handicap, som er i risiko for eller udsættes for seksuelle overgreb.
s_1193 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge udsat for fysisk eller psykisk vold? Omfatter børn og unge, som er i risiko for eller udsættes for psykiske og/eller fysiske overgreb.
s_1194 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge i kriminalitet? Omfatter børn og unge, som har begået kriminalitet eller er i risiko for at gøre det, herunder i relation til fx at være del af en problematisk ungegruppering, et belastet boligområde og/eller have en udadreagerende adfærd.
s_1195 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge med problematisk forbrug af rusmidler? Omfatter børn og unge, der har et forbrug af rusmidler, som samfundsmæssigt opleves som problematisk, fordi det påvirker livsmestringsevne, skoledeltagelse, sociale relationer m.v. negativt. Rusmidler kan være hash, alkohol, lattergas, amfetamin, kokain mm.
s_1196 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... børn og unge i hjemløshed? Omfatter børn og unge i hjemløshed, fx sofasovere, gadesovere (op til 18. år).
s_1197 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... meget udsatte unge med komplekse problemer og udadreagerende adfærd? Omfatter unge med flere alvorlige problemstillinger, herunder udadreagerende adfærd, som har dårlige forudsætninger for at mestre livet.
s_1198 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... sårbare familier? Omfatter sårbare familier med visse problemstillinger, som kan give grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder, og hvor familiens problemstillingerne kan udvikle sig negativt i fraværet af den rette indsats.
s_1199 Arbejdet samlet set I hvilken grad oplever kommunen udfordringer samlet set i arbejdet med? - ... meget udsatte familier? Omfatter meget udsatte familier med komplekse psykosociale problemstillinger, der giver en klar grund til en bekymring for barnets/børnenes trivsel, udvikling og muligheder og bevirker, at familien samlet set har mange kontaktpunkter i det offentlige system.
s_384 Yderligere kommentarer og refleksioner Du er nu blevet præsenteret for en række spørgsmål relateret til målgrupper på det sociale område. Er der andre målgrupper, som fylder i kommunen? Beskriv venligst disse målgrupper i feltet herunder:
s_378 Sociale problemer hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund De følgende spørgsmål relaterer sig til arbejdet med at håndtere sociale problemstillinger hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne oplever udfordringer i dette arbejde. - I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at opspore/identificere sociale problemstillinger hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund?
s_380 Sociale problemer hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund De følgende spørgsmål relaterer sig til arbejdet med at håndtere sociale problemstillinger hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne oplever udfordringer i dette arbejde. - I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at håndtere sproglige og kulturelle barrierer i samarbejdet med børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund?
s_382 Sociale problemer hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund De følgende spørgsmål relaterer sig til arbejdet med at håndtere sociale problemstillinger hos børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne oplever udfordringer i dette arbejde. - I hvilken grad har fagprofessionelle i kommunen tilstrækkelig viden og kompetencer til at yde kvalificeret socialt arbejde, som imødekommer kulturelle forskelle for børn, unge og familier med etnisk minoritetsbaggrund?
s_332 Det nære netværk omkring børn, unge og familier De følgende spørgsmål relaterer sig til det nære netværk omkring børn, unge og familier. På tværs af de forskellige målgrupper ved vi, at arbejdet med barnets/den unges nære netværk er afgørende for at sikre barnets/den unges udviklingsmuligheder og trivsel i hverdagslivet. Det kan fx være søskende, beslægtede, venner eller naboer. - I hvilken grad har kommunen tilstrækkeligt fokus på at etablere nye eller styrke eksisterende nære netværk for barnet/den unge?
s_333 Det nære netværk omkring børn, unge og familier De følgende spørgsmål relaterer sig til det nære netværk omkring børn, unge og familier. På tværs af de forskellige målgrupper ved vi, at arbejdet med barnets/den unges nære netværk er afgørende for at sikre barnets/den unges udviklingsmuligheder og trivsel i hverdagslivet. Det kan fx være søskende, beslægtede, venner eller naboer. - I hvilken grad har kommunen tilstrækkelige metoder og indsatser til at understøtte det nære netværks involvering i barnet/den unges liv?
s_334 Det nære netværk omkring børn, unge og familier De følgende spørgsmål relaterer sig til det nære netværk omkring børn, unge og familier. På tværs af de forskellige målgrupper ved vi, at arbejdet med barnets/den unges nære netværk er afgørende for at sikre barnets/den unges udviklingsmuligheder og trivsel i hverdagslivet. Det kan fx være søskende, beslægtede, venner eller naboer. - I hvilken grad har fagprofessionelle i kommunen tilstrækkelig viden og kompetencer til at understøtte et godt samarbejde med det nære netværk?
s_335 Det nære netværk omkring børn, unge og familier De følgende spørgsmål relaterer sig til det nære netværk omkring børn, unge og familier. På tværs af de forskellige målgrupper ved vi, at arbejdet med barnets/den unges nære netværk er afgørende for at sikre barnets/den unges udviklingsmuligheder og trivsel i hverdagslivet. Det kan fx være søskende, beslægtede, venner eller naboer. - I hvilken grad sikrer relevante fagprofessionelle i kommunen tilstrækkelig inddragelse af barnet/den unges nære netværk, både på myndigheds- og tilbudsniveau (fx ift. sagsbehandling og indsats)?
s_1010 Det nære netværk omkring børn, unge og familier De følgende spørgsmål relaterer sig til det nære netværk omkring børn, unge og familier. På tværs af de forskellige målgrupper ved vi, at arbejdet med barnets/den unges nære netværk er afgørende for at sikre barnets/den unges udviklingsmuligheder og trivsel i hverdagslivet. Det kan fx være søskende, beslægtede, venner eller naboer. - I hvilken grad har kommunen fokus på at det nære sociale netværk til barnet/den unge får den rette hjælp og støtte?
s_337 Håndtering af sundhedsrelaterede problemstillinger på det sociale område De følgende spørgsmål relaterer sig til håndtering af somatiske problemstillinger blandt børn, unge og familier på det sociale område. Udsatte børn, unge og familier bliver oftere syge, risikerer større psykosociale konsekvenser af sygdom og dør i en tidligere alder end andre. - I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med at identificere somatiske problemstillinger hos børn, unge og familier på det sociale område?
s_338 Håndtering af sundhedsrelaterede problemstillinger på det sociale område De følgende spørgsmål relaterer sig til håndtering af somatiske problemstillinger blandt børn, unge og familier på det sociale område. Udsatte børn, unge og familier bliver oftere syge, risikerer større psykosociale konsekvenser af sygdom og dør i en tidligere alder end andre. - I hvilken grad har medarbejderne på det sociale område i kommunen viden og kompetencer til at sikre, at den enkeltes somatiske problemstillinger håndteres?
s_341 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med at inddrage barnet/den unge og det nære netværk i beslutninger og tilrettelæggelse af foranstaltninger før og under anbringelsen?
s_342 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med at samarbejde med skoleområdet om at sikre en god skolegang for anbragte børn og unge?
s_343 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med ændringer i kompleksiteten af problemer hos anbragte børn og unge?
s_344 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med at understøtte et velfungerende samarbejde med barnets eller den unges forældre før og under anbringelsen?
s_345 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med at sikre det rette match mellem barn og anbringelsessted ift. udbuddet af specialiserede tilbud, der kan imødekomme barnets eller den unges specifikke behov for hjælp og støtte?
s_346 Anbragte børn og unge De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i plejefamilie, på opholdssted eller institution. Anbragte børn og unge kan have forskelligartede problemer, og det er en ambition i mange kommuner at kvalitetsudvikle anbringelsesområdet. Socialstyrelsen er optaget af at undersøge, i hvilken grad kommunerne har udfordringer på området. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer? - ... med at sikre det rette match mellem barn og anbringelsessted ift. udbuddet af relevante anbringelsessteder, der er placeret geografisk tæt på barnets eller den unges nærmiljø (skole og netværk)?
s_349 Velfærdsteknologi i den sociale indsats De følgende spørgsmål relaterer sig til arbejdet med at bruge velfærdsteknologiske løsninger (fx apps eller virtuelle løsninger) i den sociale indsats. Velfærdsteknologiske løsninger kan understøtte, at børn og unge får bedre muligheder for at udvikle sig. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at sikre tilstrækkelig viden om brug af ny teknologi, såsom velfærdsteknologiske løsninger, der kan anvendes af børn og unge på det sociale område?
s_350 Velfærdsteknologi i den sociale indsats De følgende spørgsmål relaterer sig til arbejdet med at bruge velfærdsteknologiske løsninger (fx apps eller virtuelle løsninger) i den sociale indsats. Velfærdsteknologiske løsninger kan understøtte, at børn og unge får bedre muligheder for at udvikle sig. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at implementere velfærdsteknologiske løsninger til børn og unge på det sociale område?
s_357 Børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, som over en længere periode afholder sig helt eller delvist fra at gå i skole eller være under uddannelse. Bekymrende skolefravær og skolevægring kan have en afgørende negativ betydning for de pågældende børn og unges faglige udvikling og trivsel i grundskolen samt for deres videre færd i livet. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at skabe klarhed om, hvilke skolefraværsproblemstillinger der hhv. skal håndteres med en særlig indsats på almenområdet eller en indsats via serviceloven?
s_358 Børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, som over en længere periode afholder sig helt eller delvist fra at gå i skole eller være under uddannelse. Bekymrende skolefravær og skolevægring kan have en afgørende negativ betydning for de pågældende børn og unges faglige udvikling og trivsel i grundskolen samt for deres videre færd i livet. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at etablere relevant og effektivt samarbejde mellem det specialiserede socialområde og skoleområdet, som kan understøtte en stabil skolegang for børn og unge med bekymrende skolefravær?
s_359 Børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, som over en længere periode afholder sig helt eller delvist fra at gå i skole eller være under uddannelse. Bekymrende skolefravær og skolevægring kan have en afgørende negativ betydning for de pågældende børn og unges faglige udvikling og trivsel i grundskolen samt for deres videre færd i livet. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at opnå retvisende data om skolefravær?
s_360 Børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, som over en længere periode afholder sig helt eller delvist fra at gå i skole eller være under uddannelse. Bekymrende skolefravær og skolevægring kan have en afgørende negativ betydning for de pågældende børn og unges faglige udvikling og trivsel i grundskolen samt for deres videre færd i livet. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at følge systematisk op på bekymrende skolefravær?
s_1011 Børn og unge med bekymrende skolefravær og skolevægring De følgende spørgsmål omhandler børn og unge, som over en længere periode afholder sig helt eller delvist fra at gå i skole eller være under uddannelse. Bekymrende skolefravær og skolevægring kan have en afgørende negativ betydning for de pågældende børn og unges faglige udvikling og trivsel i grundskolen samt for deres videre færd i livet. I hvilken grad oplever kommunen udfordringer med? - ... at der mangler viden og kompetencer i forhold til at håndtere bekymrende skolefravær?
s_389 COVID-19 Dette er det sidste tema i undersøgelsen og relaterer sig til erfaringer i arbejdet på det sociale område som følge af COVID-19-nedlukningen. Har COVID-19-nedlukningen gjort kommunen opmærksom på udfordringer i arbejdet på det sociale område, som ikke tidligere har været kendt?
s_390 Hvis ja, beskriv venligt disse udfordringer herunder:
s_391 Har kommunen gjort sig positive erfaringer under COVID-19-nedlukningen, som man vil arbejde videre med fremover med henblik på at løse udfordringer på det sociale område?
s_392 Hvis ja, beskriv venligst disse udfordringer herunder:
s_385 Afsluttende kommentarer til spørgeskemaet Du er nu blevet præsenteret for spørgsmål relateret til en række emner på det sociale område. Er der andre udfordringer, som fylder i kommunen? Beskriv venligst disse udfordringer i feltet herunder: