Tabel

tur


Beskrivelse ?

Turen fra et ophold/formål til det næste. Trips of the day

Størrelse (Antal rækker) ?

Ukendt

Indhold (Kolonner/variable) ?

Navn Indhold
turid Primærnøgle for ture
sessionid Reference til den tilhørende session (sessionid, turnr) er kandidatnøgle.
turnr Turens plads i turrækkefølgen (sessionid, turnr) er kandidatnøgle.
DepartHH Afgangstidspunkt, time Døgnet forlænges udover kl 24, således at kl 25 er 01 dagen efter, 26 er 02, etc.
DepartMM Afgangstidspunkt, minut Angivet afgangstid. Bemærk, at tidsopløsningen er 5 minutter
DepartMSM Afgangstidspunkt, samlet felt Tidspunkt for turens start. Beregnet som Minutter Siden Midnat.
ArrivalHH Ankomsttidspunkt, timetal Tidspunkt for turens slut, beregnet som DepartMsm + varighed af de enkelte delture inkl. ventetid.
ArrivalMM Ankomsttidspunkt, minuttal Tidspunkt for turens slut, beregnet som DepartMsm + varighed af de enkelte delture inkl. ventetid.
ArrivalMSM Tidspunkt for turens slut Tidspunkt for turens slut, beregnet som DepartMsm + varighed af de enkelte delture inkl. ventetid. Beregnet som Minutter Siden Midnat.
DestDwelTime Varighed af opholdet på turens destination (min) Varighed af opholdet på turens destination, beregnet som DepartMsm for næste tur minus ArrivalMsm for den aktuelle tur.
OrigNUTS Turens start, NUTS
OrigMuncode Turens start, kommune DestMuncode for forudgående tur, DayStartMuncode for første tur. Særlige kommunekoder: 997 Kontinentalsoklen, 998 Grænseovergang og 999 Udland.
OrigOldMuncode Turens start, gammel kommune
OrigCityCode Turens start, bykode
OrigNTMzone Turens start, zone i Landstrafikmodellen
DestNUTS Turens mål, NUTS
DestMuncode Turens mål, kommune Særlige kommunekoder: 997 Kontinentalsoklen, 998 Grænseovergang og 999 Udland.
DestOldMuncode Turens mål, gammel kommune
DestCityCode Turens mål, bykode
DestNTMzone Turens mål, zone i Landstrafikmodellen
OrigPurp Turens start, formål DestPurp for forudgående tur, DayStartPurp for første tur.
DestPurp Turens mål, formål
DestEscortPurp Turens mål, formål for hentet/bragt person Spørgsmål møntet på ture, med angivet formål hente/bringe (DestPurp 21,22). Spørgsmålet er stillet for ture med DestPurp=21 siden 2006 og DestPurp=22 siden den 9. februar 2009. Svar mangler for ca. 1800 ture fra 2008 pga. en fejl i spørgeskemaet.
TripPurp Turformål (modsat hjem) Formålskode på turniveau. Feltet dannes ud fra OrigPurp og DestPurp ved følgende prioriterede regler: 1. Hvis OrigPurp er ukendt anvendes DestPurp. 2. Hvis DestPurp er ukendt anvendes OrigPurp. 3. Hvis OrigPurp=DestPurp anvendes dette. 4. Hvis OrigPurp=1 (hjem) anvendes DestPurp. 5. Hvis DestPurp=1 (hjem) anvendes OrigPurp. 6. Formålet for den turende, der ligger tættest ved turkædens primærophold. 7. Formålet for den turende, som giver max TripPurpGroup.
TripPurpGroup Turformål, hovedgruppe Generel formålskode på turniveau. Feltet dannes ud fra TripPurp ved anvendelse af ovenstående gruppering.
SimplWorktour Forenklet erhvervstur Spørgsmål møntet på ture, som potentielt er erhvervsture. JA udløser det forenklede erhvervsturskema. SimplWorkTour=1 anvendes således som filter for ture i erhvervsturspecialtilfældet.
SimplWorkNumstop Antal stop på Erhvervsture Forenklet erhvervsturskema (SimplWorkTour=1): Antal ture.
GISdist Afstand i luftlinie (km) Afstand mellem angivet turens startpunkt og slutpunkt som luftlinie. GISdist er kun beregnet, hvis koordinater for begge turendepunkter er kendt, ikke for udlandsture, ikke for forenklede erhvervsture.
NumModes Antal forskellige transportmidler anvendt på turen
SumLen Samlet længde af turen (km) Samlet længde af turen, beregnet som sum af delture. Den samlede længde på turen sammenholdes i interviewsituationen med luftlinieafstanden, hvis begge endepunkter har kendt koordinat. For ture, hvor det ene endepunkt er uden koordinat, eller hvor koordinater er fremkommet i efterbehandlingen, kan turens samlede længde være mindre end luftlinieafstanden.
SumMin Samlet varighed af turen (min) Samlet angivet rejsetid på turen, inkl. evt. ventetider undervejs.
SumMotorLen Motoriseret længde (km) (del-)længde af turen med motoriserede transportmidler (stageMode!={1,2,5,6,42}).
SumMotorMin Motoriseret varighed (min) (del-)varighed af turen med motoriserede transportmidler, excl. ventetider (StageMode!={1,2,5,6,42}).
ModeChainType Transportmiddelkæde, kategorier Kvalitativ kategorisering af transportmiddelkæden
PrimMode Primærtransportmiddel Primærtransportmiddel, defineret som det transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
PrimModeDrivPass Fører/passager af primærtransportmidlet Angiver hvorvidt resp. har været fører eller passager i primærtransportmidlet.
SecMode Sekundært transportmiddel Sekundært transportmiddel, defineret som det transportmiddel, der er tættest på at være primærtransportmiddel, uden at være det. Emao: sekundærtransportmidlet er næstlængste rejselængde.
PrimModeSumlen Rejselængde i primærtransportmidlet (km)
SecModeSumlen Rejselængde i sekundærtransportmidlet (km)
FirstMode Første transportmiddel på turen Første transportmiddel på turen, bortset fra gang.
LastMode Sidste transportmiddel på turen Sidste transportmiddel på turen, bortset fra gang. Sidste transportmiddel på turen, bortset fra gang.
PartyorAlone Medrejsende (ja/nej) Spørgsmålet stilles ikke for udlandsture og ikke for forenklede erhvervsture. Bemærk, at medrejsende defineres udfra et formålsbegreb. Det er altså ikke nødvendigvis antal personer i transportmidlet.
PartyNumu10 Medrejsende < 9 år Bemærk, at medrejsende defineres udfra et formålsbegreb. Det er altså ikke nødvendigvis antal personer i transportmidlet.
PartyNum1017 Medrejsende 10-17 år Bemærk, at medrejsende defineres udfra et formålsbegreb. Det er altså ikke nødvendigvis antal personer i transportmidlet.
PartyNumAdults Medrejsende > 18 år Bemærk, at medrejsende defineres udfra et formålsbegreb. Det er altså ikke nødvendigvis antal personer i transportmidlet.
CarPassDriver Bil passager: Relation til føreren Spørgsmål møntet på ture hvor der indgår bil som passager. Spørgsmål stillet fra 7. juni 2006.
CarPassContext Bil passager: Relation til førerens tur Spørgsmål møntet på ture hvor der indgår bil som passager. Spørgsmål stillet fra 7. juni 2006.
PtTicketType Kollektiv rejse: billettype Spørgsmål møntet på ture hvor der indgår kollektiv transport. Spørgsmålet er stillet fra 1. juni 2006.
PtPrice Billetpris (DKK) Spørgsmål møntet på ture hvor der indgår kollektiv transport og hvor pttickettype={2,3,4}. Spørgsmålet er stillet fra 1. juni 2006.
PtBicType Cykel/kollektiv kombination: P eller medtag Spørgsmål møntet på ture hvor der indgår cykel i kombination med tog. Spørgsmålet er stillet fra 3. februar 2009.
PtPrimMode Kollektivt primærtransportmiddel Kollektivt primærtransportmiddel, defineret som det kollektive transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
PtAccMode Tilbringer til kollektiv tur Tilbringertransportmiddel til kollektiv transport, defineret som det transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen frem til første kollektive trafikmiddel. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
PtEgrMode Frabringer fra kollektiv tur Frabringertransportmiddel fra kollektiv transport, defineret som det transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen fra sidste kollektive trafikmiddel. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
PtAccLen Tilbringerlængde til kollektiv tur (km) Samlet længde før første kollektive transportmiddel.
PtEgrLen Frabringerlængde fra kollektiv tur (km) Samlet længde efter sidste kollektive transportmiddel
FirstStation Startstation for togtur Det bagvedliggende spørgsmål om stationsvalg er stillet fra den 10. februar 2009. For mange ældre interview er oplysningen dog fundet i efterbehandlingen.
LastStation Slutstation for togtur Det bagvedliggende spørgsmål om stationsvalg er stillet fra den 10. februar 2009. For mange ældre interview er oplysningen dog fundet i efterbehandlingen.
TrainMode Togkombination
TrainAccMode Tilbringer til tog Tilbringertransportmiddel til tog, defineret som det transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen frem til første tog. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
TrainEgrMode Frabringer fra tog Frabringertransportmiddel fra tog, defineret som det transportmiddel, der står for den største længde (sum(stagelength)) på turen fra sidste tog. I tilfælde af lighed, transportmidlet med størst id.
TrainAccLen Tilbringerlængde til tog (km) Samlet længde før første tog.
TrainEgrLen Frabringerlængde fra tog (km) Samlet længde efter sidste tog.
TrainAccDist Tilbringer til tog, luftlinieafstand (km) Tilbringerafstand beregnet som luftlinieafstand fra turen start til FirstStation.
TrainEgrDist Frabringer fra tog, luftlinieafstand (km) Frabringerafstand beregnet som luftlinieafstand fra LastStation til turens mål.
JourneyId Reference til turkæde Reference til turkæde/journey, som turen er en del af.
JourneyRole Turens plads i turkæden Afledt variabel ud fra turkædetabellen. NULL indikerer at opholdet ikke har en formaliseret plads i turkæden.
GISdistJourneyStartP Luftlinieafstand til denne turs destination (km) Luftlinieafstand mellem turkædeudgangspunktet og denne turs destination, beregnet som luftlinie. Værdien kan tolkes som udsagn om afstanden 'hjemmefra' til dette ophold. GISdist er kun beregnet, hvis koordinater for både turkædestart og turendepunkt er kendt.