Indhold
?
Sonar opinionsundersøgelser:
----------------------------
Fra august 1989 har Sonar regelmæssigt gennemført undersøgelser af den voksne danske befolknings holdninger til en række emner af dels aktuel, dels samfundsbeskrivende karakter. Disse undersøgelser er gennemført ca. 10 gange årligt, og hver undersøgelse omfatter ca. seks forskellige emner samt spørgsmålet om, hvordan man ville stemme, hvis der på besvarelsesdatoen havde været valg til Folketinget.
Undersøgelserne er alle udført i samarbejde med Morgenavisen Jyllands-Posten. Valg af emner til den enkelte undersøgelse aftales på et møde mellem Morgenavisen Jyllands-Postens redaktion og Sonar, idet analyseinstituttet bærer ansvaret for spørgsmålenes formulering.
Følgende basisoplysninger indgår i datamaterialerne:
Husstanden:
- Antal personer i alt
- Husstandsmedlemmernes køn og alder
- Boligtype
- Bil i husstanden
- Geokode-2
Respondenten:
- Fødselsår
- Køn
- Beskæftigelse
- Erhvervskategori
- Medlem af faglig organisation
- Hvis ja: Organisation
- Handlemåde ved sidste valg til Folketinget
- Kørsel i egen bil
Sonar opinionsundersøgelser, 1991:
----------------------------------
I 1991 gennemførte Sonar i alt 10 opinionsundersøgelser. Alle spørgsmål herfra er samlet i undersøgelsen DDA-1690: Sonar opinionsundersøgelser, 1991. Derudover findes de enkelte opinionsundersøgelser som DDA-1691 til DDA-1700. Nærværende opinionsundersøgelse indeholder spørgsmål om: Partipræference; holdning til Tronfølgeloven, ifølge hvilken en søn går forud for en datter; holdning til 2% spærregrænsen; om der bør indføres en ordning, der går ud på, at et lovforslag skal sendes til folkeafstemning, hvis et antal vælgere kræver dette ved en underskriftindsamling; hvor mange underskrifter der som et minimum bør være indsamlet; om alle lovforslag bør kunne kræves til folkeafstemning ved privat initiativ; foretrukken formand for Det Konservative Folkeparti, når/hvis Poul Schlüter ønsker at trække sig tilbage; holdning til en række udtalelser om demokratiet; holdning til statsministerens opløsningsret (dvs. at statsministeren har ret til at udskrive folketingsvalg ''i utide''); vurdering af de to regeringspartier; hvordan respondenten tilbragte aftenerne fredag-søndag (den 11.-13. oktober); metoder der bør tages i brug ved bekæmpelse af voldssager; samt holdning til en ophævelse af Lukkeloven