Social kapital, effektivitet, engagement, trivsel og helbred i mejeriindustrien, 2015-2017 (2015-2017)
Alias:
Social capital, productivity, engagement, wellbeing and health in the dairy product industry, 2015-2017
Formål
?
Formålet er at undersøge om man kan udvikle social kapital på en industriel arbejdsplads, om der er systematiske forskelle i hvilken type af intervention, der virker i forhold til at skabe social kapital på en arbejdsplads. Derudover er formålet med undersøgelsen, at finde ud af om social kapital kan være med til at øge effektiviteten, skabe trivsel, engagement og færre sygedage.
Indhold
?
Emnet for denne undersøgelse er social kapital på arbejdspladsen. I denne undersøgelse bliver der undersøgt effekten af forskellige indsatser, som medarbejderne og ledelsen tager beslutning om. Undersøgelsen er konstruereret på følgende måde: Først blev der foretaget en baselineundersøgelse, der skulle være med til at skabe klarhed over medarbejdernes behov og deres trivsel. Derefter blev der iværksat de fornødne interventioner, der skulle tilgodese de behov, som medarbejderne udtrykte i baselineundersøgelsen. Her blev interessenter såsom ledere, forskere og medarbejdere inddraget. Denne intervention foregik i et år, og i løbet af det år var de involverede virksomheder i løbende kontakt med de forskere, der er ansvarlige for undersøgelsen. Evaluering af projektet foregår ved hjælp af både fokusgruppeinterview, observationer og spørgeskemaer. Spørgeskemaerne lægger vægt på, hvordan medarbejderen oplever samarbejdet mellem lederen og medarbejderen, samarbejdet mellem de forskellige teams i virksomheden, samt hvordan medarbejderen oplever arbejdspresset.
Dokumentation
?
- Afleveringskema16_09801
- Formaal
- Design
- Projektgruppe
- Variable
- Svarpct
- Social_Kapital_Runde1
- Social_Kapital_Runde2
- Skalaer
- Contents_Samlet
- Freq_Samlet_Runde1
- Freq_Samlet_Runde2
- Kodebog
Emneord
?
Der er ingen emneord.
Dækker perioden
?
Fra 01-05-2015 til 30-04-2017.