Filtrér søgeresultater ?

Datatyper ?
0
4

Årstal ? (2020 - 2023)
Fra
Til 

Skabt af ?
Antal søgeresultater 4

Forskningsdata
Aflevering 50792
Skabt af: Social- og Boligstyrelsen, Kristian Mark Bech Andersen.

Social- og Boligstyrelsen har gennemført evalueringen, der samler op på erfaringerne fra de tre samarbejdsfora. Evalueringen belyser bl.a. målopfyldelse, drivkræfter og barrierer og udbytte af samarbejdet. Evalueringen belyser særligt de erfaringer og pointer, som kan uddrages på tværs af de tre fora, selv om der ikke er tale om en fælles model på tværs af foraene, fordi de tre samarbejdsfora er forskellige i forhold til lokal organisering og udmøntning af samarbejdet.


Forskningsdata
Aflevering 50829
Skabt af: Social- og Boligstyrelsen, Christoffer Rasch.

Formålet med undersøgelsen er at få kommunernes perspektiv på oplevede udfordringer og behov i relation til arbejdet med børn, unge og voksne på socialområdet mhp. at kunne udvikle og målrette relevante indsatser. Undersøgelsen er en opfølgning på samme undersøgelse i 2020.


Forskningsdata
Aflevering 50980
Skabt af: Social - og Boligstyrelsen.

Evalueringen af de reviderede magtanvendelsesregler er ét ud af tre delelementer under Opfølgning af revision af magtanvendelsesreglerne i aftalegrundlaget for satspuljen 2019. Evalueringens overordnede formål er at skabe viden om konsekvenserne af lovændringen, herunder i hvilket omfang de reviderede regler for magtanvendelse er implementeret, samt om de nye regler opfylder deres formål. Evalueringen skal bidrage til at skabe grundlag for en politisk opfølgning på regelændringerne ved at undersøge: 1) udviklingen i indberetningen af magtanvendelser, 2) i hvor høj grad de ændrede regler er kendte og bruges af ledere og medarbejdere, 3) hvilke konsekvenser regelændringerne har haft for borgere og personale og 4) erfaringerne med det nyoprettede råd; Rådet for Tryghedsskabende Velfærdsteknologi (kaldet Rådet).


Forskningsdata
Aflevering 51182
Skabt af: Social- og Boligstyrelsen, Rie Mandrup Poulsen.

Social- og Boligstyrelsen har i samarbejde med fire kommuner (Holstebro, Ringsted, Varde og Svendborg Kommune) i perioden 2021-2023 udviklet Indsats til unge med selvskade eller spiseforstyrrelse. Samarbejdet er sket som led i et initiativ under Udviklings- og Investeringsprogrammet for 2021. Formålet med initiativet har været at udvikle en indsats, som gennem faglige pejlemærker og anvisninger for praksis kan bruges i arbejdet med unge i målgruppen. Slutevalueringen har til formål at tilvejebringe vidensgrundlaget for en vurdering af, hvorvidt det er relevant at udbrede indsatsen i større skala, herunder at kvalificere indsatsguiden. Slutevalueringen er baseret på metoder og datakilder af både kvalitativ og kvantitativ karakter. I evalueringen undersøger vi, om: • Indsatsens forventede målgruppe matcher den faktiske målgruppe • Indsatsen er implementerbar i praksis Indsatsen viser lovende resultater • Projektkommunerne ønsker at forankre indsatsen • Indsatsens omkostninger er realistiske Evalueringen giver ikke viden om indsatsens effekt, hvilket evt. kan undersøges ved et efterfølgende afprøvningsinitiativ, jf. Ministeriets Strategi for Udvikling af den Sociale Indsats (SUSI 2.0). Indsatsens primære målgruppe er unge i alderen 12 til 29 år med mild til moderat selvskade og/eller spiseforstyrrelse. Indsatsens sekundære målgruppe er forældre og netværk omkring de unge. Formålet med indsatsen er, at de unge får bedre trivsel og mestringsevne og stabiliserer eller reducerer deres selvskade og/eller spiseforstyrrelse. Indsatsen skal forebygge, at de unge har brug for behandling i regional psykiatri, og derudover skal den understøtte, at de unge fastholder eller genetablerer et hverdagsliv med sociale fællesskaber, skole, uddannelse og arbejde.